logo

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA)

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) este o organizatie neguvernamentala infiintata in decembrie 2008, care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu tulburari din spectrul autist si familiilor acestora.

La AITA suntem dedicati copiilor, iar promisiunea noastra este sa oferim servicii de cea mai inalta calitate. Copilul cu autism primeste la noi un program individualizat de interventie special creat astfel incat sa-i poata raspunde tuturor nevoile de dezvoltare.

Viziunea AITA este o lume in care toate drepturile copiilor cu autism sunt respectate:

  • O lume care constientizeaza importanta primirii si integrarii copilului cu autism in societate;
  • O lume in care diagnosticul de autism nu este privit ca o fatalitate, intelegandu-se importanta interventiei timpurii si a imbunatatirilor in planul comunicarii si limbajului, al socializarii, al comportamentelor, pe care aceasta le poate aduce;
  • O lume in care oamenii stiu ca autismul nu „se ia” si ca persoanele cu autism au nevoie la fel de mult ca oricine de iubire, de intelegere, de incurajari, de apartententa la un grup si de educatie.

Misiunea noastra este de a-i ajuta pe copiii cu autism si cu alte tulburari de dezvoltare sa-si descopere si sa-si utilizeze potentialul la cel mai inalt nivel, oferindu-le programe de interventie terapeutica personalizate, create de catre unii din cei mai buni specialisti din tara.

AITA reuneste specialisti care au urmat o pregatire teoretica si practica in analiza comportamentala aplicata (ABA) si terapia tulburarilor de limbaj (logopedie). AITA propune un concept de comunicare intre specialisti pentru a crea cel mai bun program pentru copii. Acestia mentin o comunicare continua, participa la sedinte periodice, isi ofera sprijin reciproc si se formeaza si informeaza continuu cu scopul de a mentine ridicate standardele AITA.

In cei 5 ani de existenta, am ajutat in mod direct, prin terapie, peste 150 de copii cu autism. Multi dintre ei merg acum la gradinita, unii au crescut impreuna cu AITA si acum sunt la scoala. Indirect, prin evaluari si prin cursuri oferite parintilor si specialistilor, am ajutat peste 1500 de copii.

Mai multe despre noi si despre proiectele noastre puteti citi pe www.autism-aita.ro