Logo

Waldorf Astoria

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 30520 times
Waldorf Astoria Image

Waldorf Astoria

Hotelul de lux Waldorf Astoria a fost vândut pentru aproape două miliarde de dolari. Proprietarul hotelului, grupul Hilton, a anunțat vânzarea sa către o companie de asigurări din China.

Insurance Group Anbang, cu sediul în China, a cumpărat hotelul pentru 1,95 miliarde de dolari. Celebrul hotel de lux din New York poate fi considerat cel mai scump din Statele Unite. Potrivit celor două firme, hotelul Waldorf Astoria va fi supus unor lucrări de restaurare, iar grupul Hilton va continua să-l administreze. Analiștii financiari cred că investiția va putea fi recuperată în 10 ani de către compania chineză, dacă toate camerele vor fi ocupate.

Istoria celebrului hotel începe la sfârşitul secolului al XIX-lea, cu o dispută înre membrii familiei Astor, care a dus la construcţia a două clădiri alăturate, pe Fifth Avenue. Ulterior, Waldorf Hotel, deţinut de William Waldorf Astor şi Astoria Hotel, al lui John Jacob Astor IV, au fuzionat, transformându-se în cel mai mare hotel din lume, la data respectivă. În prezent, Waldorf-Astoria se află pe Park Avenue, în Manhattan, vechea locaţie fiind ocupată acum de Empire State Building.

Continuarea: www.buildersmagazine.ro

Sursa foto: culturemixmag.com

Share it!
Tags: hotel, Waldorf Hotel, cladiri


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.