Logo

Vopsitul oualor de Paste

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 9100 times
Vopsitul oualor de Paste  Image

Vopsitul oualor de Paste

De Paşte, ce poate fi mai frumos decât să vopsim ouă, să coacem cozonaci, pască şi să preparăm cele mai desosebite specialităţi din carne de miel? Orice am face de dragul sărbătorilor pascale, avem nevoie de multă creativitate şi imaginaţie, esenţiale pentru a pune pe masă cele mai frumoase bucate.

De departe, atracţia principală de pe masă vor fi ouăle roşii, care trebuie să fie foarte corect şi bine fierte. La fel trebuie să procedăm şi în cazul vopselurilor pe care le vom folosi. Trebuie să fie din categoria celor alimentare, dacă ouăle vor fi mâncate, iar dacă vor fi doar pentru decor, putem să folosim orice material de colorat. Însă cu o condiţie! Să le fierbem cu maximă atenţie ca să nu se crape coaja. Vor sta în casă multe zile, aşa că ambalajul trebuie să rămână intact pentru a evita eventualele mirosuri.

Galbene, albastre, verzi, corai, aurii...Paleta de culori este diversificată, dar, probabil, ca şi mine, rămâi la ideea că cele mai frumoase ouă de Paşte sunt cele roşii.

Înainte de procedeul în sine, trebuie să ne asigurăm că ouăle au stat o perioadă la temperatura camerei, pentru a nu se crăpa la contactul cu apă rece. Ca să iasă perfect culoarea, spălarea ouălor este esenţială. Astfel, evităm să avem zimţuri sau ramificaţii inestetice pe ou.

Recomandat este să vopsim ouăle de două ori, la câteva intervale de timp.
În felul acesta, culoarea va fi şi mai intensă. Iar dacă ne dorim o culoare sidefată, putem folosi un lac pe bază de apă, lacuri speciale pentru ouă sau puţină slănină.

Şi...asta-i tot! Ouăle vor fi gata de pus în coşul cu bunătăţi sau în bolul din living. Catalina B.

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.