Logo

U.S. Navy si Farul Gardei de Coasta

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 7770 times
U.S. Navy si Farul Gardei de Coasta Image

U.S. Navy si Farul Gardei de Coasta

Una dintre cele mai celebre legende urbane din ultimii 10 ani este cea care povesteşte păţania flotei americane ce încearcă să între în Marea Mediterană şi care observă un obstacol ce pare a fi o altă navă, spaniolă conform spuselor, aflată pe traseu de coliziune cu nava lider americană. În final, după schimburi de replici tăioase americanii descoperă cu stupoare că ameninţaseră cu distrugerea, dacă nu se mută din calea lor, un far al Gardei de Coasta Spaniole.

Această legendă urbană este greu de spus în ce zona a lumii a apărut, foarte probabil ca originea poveştilor să fie undeva în timpul primului război mondial, în rândul marinarilor americani.

Cert este că în ultimii 10 ani, legendă a fost folosită în câteva reclame, una germană a firmei Berlitz (cursuri de limbi străine) în 2006, o altă reclamă a firmei suedezo-americane Silva (producător de aparatură de navigare şi orientare) în 2008. Reclama nemţească, totuşi, foloseşte o varianta adaptată şi puţin modificată, însă în esenţă se bazează pe aceeaşi legendă urbană.

După genul de umor folosit se prea poate ca de fapt legenda să fie o născocire a soldaţilor germani, undeva în primul sau al doilea război mondial, pentru a ”desconsidera inamicul”!

Partea şi mai amuzantă este că sunt destui creduli care au considerat legendacă fiind una cât se poate de reală, dar, mă rog, poate şi din cauza aceasta e legendă, nu?

Şi mai amuzant este că cineva, undeva, a aflat de această legendă şi s-a gândit să joace o farsă credulilor, realizând următorul clip, rezultatul fiind evident ambiguu, mulţi şi-au dat seama că fusese pusă în scenă o legendă urbană, alţii considerând o întâmplare cât se poate de reală.

Autor: Marius/Locul II - Concurs Legende Urbane

Share it!
Tags: far, garda de coasta, concurs, zappernews


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.