Logo

Un tort dulce - lipicios direct din Brazilia

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 14147 times
Un tort dulce - lipicios direct din Brazilia  Image

Un tort dulce - lipicios direct din Brazilia

Cupa Mondială din Brazilia adună în faţa televizoarelor milioane de telespectatori, care stau cu sufletul la gură şi urmăresc fiecare traseu al mingii. În timp ce publicul masculin nu se dezlipeşte de pe canapea, gospodinele se pot inspira din bucătăria braziliană pentru a prepara ceva delicios şi gustos: tort cu banane. Delicios, nu-i aşa?

În Brazilia, există mai multe tipuri de prăjituri cu banane: cuca, un tort german cu un topping bogat, friabil; pâine cu banane; prăjituri Bolo, care sunt, uneori, realizate într-o formă inelară şi de multe ori pudrate cu scorţişoară; şi tort cu susul în jos.

Asemănător tartei franceze Tatin, acest tort este gătit cu un strat de banane caramelizate în partea de jos, apoi este întors cu susul în jos pentru a arăta lipicios. Este perfect pentru un mic răsfăţ cu cei dragi sau cu persoana iubită.

Ingrediente
: banane caramelizate: 1 cană şi jumătate de zahăr extrafin; 4 - 5 banane; 1/4 linguriţă de scorţişoară
aluat tort: 2/3 cană de unt nesărat, plus extra pentru uns; 1 1/4 căni făină; 1 1/2 linguriţă praf de copt; 1 linguriţă scorţişoară măcinată; 4 ouă, separate; 3/4 ceaşcă de zahăr extrafin; 2 banane coapte mari, decojite şi pasate

Mod de preparare
: Preîncălzeşte cuptorul la 325° F. Partea de jos şi cele laterale ale tăvii de tort unge-le cu unt din abundenţă, apoi pune hârtie de copt. Pentru a carameliza bananele, pune zahărul şi 2/3 ceaşcă de apă într-o tigaie mare şi lasă să fiarbă la foc mare, până când zahărul s-a dizolvat şi a căpătat o culoare aurie-maronie, având grijă să nu se ardă. Ia tigaia de pe foc şi toarnă caramelul repede în tava de tort, dintr-o parte în alta, uniform. Decojeşte bananele, taie-le în jumătăţi şi pune-le deasupra caramelului, apoi presară scorţişoară.

Citeşte continuarea pe eatermagazine
Share it!
Tags: Brazilia, gastronomie, dulce, tort cu banana


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.