Logo

Un exemplu al geometriei descriptive

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 20734 times
Un exemplu al geometriei descriptive  Image

Un exemplu al geometriei descriptive

Brazilia înseamnă pentru mulţi dintre noi, raiul pe pământ, chiar dacă admirat la televizor sau prin intermediul imaginilor de pe Facebook. Plajele veşnic colindate de turişti, dansurile tradiţionale fascinante, formele voluptoase ale fetelor şi pasiunea pentru fotbal fac referire la ţara sud-americană.

Pe lângă toate acestea, Brazilia mai înseamnă ceva: arhitectură şi design incredibile. În orice oraş brazilian am merge, putem vedea cu ochiul liber cum se împletesc vechiul şi noul, stilurile arhitecturale şi formele de design.

Casa Jardim Acapulco este unul dintre exemplele elocvente ale stilului arhitectural brazilian. Aceasta este o reşedinţă privată, cu două etaje moderne, situată în Guarujá, Brazilia, şi proiectată de către Fcstudio. Impunătoarea reşedinţă este alcătuită din şase pătrate grupate în perechi. În cadrul acestei reguli de design, au fost realizate în părţile opuse încă alte două locuri (garajul din faţă şi terasa din spate), pentru o şi mai multă notă de modernitate.

De ce această formă geometrică atunci când ne referim la designul unei case? Răspunsul ni-l dau arhitecţii care s-au ocupat de acest proiect: ’Logica de pătrate regulate facilitează în mare măsură calculele matematice şi performanţa structurală a casei.’ Distanţele dintre piloni sunt aproape la fel şi nu există tranziţii structurale între etaj şi mansardă.

Citeşte continuarea pe buildersmagazine

Share it!
Tags: arhitectura, design, locuinta, Jardim Acapulco


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.