Logo

Trenduri fresh in materie de dormitoare

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 7154 times
Trenduri fresh in materie de dormitoare Image

Trenduri fresh in materie de dormitoare

Tehnologie

Dormitorul este una dintre camerele cele mai sacre ale casei şi una din camerele în care ne petrecem cel mai mult timp (chiar dacă e să dormim pur şi simplu). Acesta poate fi, de asemenea, una dintre puţinele camere pe care ne-o putem decora în fel şi chip. Dormitorul trebuie să exprime echilibru, un act de jonglerie, cu elemente extrem de personale.

Cunoaştem cu toţii efectul psihologic şi energia pe care ni le oferă dormitorul, locul unde deschidem ochii, dimineaţa, şi-i închidem seara, la culcare.

Un mod sănătos de a începe ziua este să te trezeşti într-un dormitor care stimulează energia pozitivă, nu-i aşa?

Mai jos îţi voi prezenta câteva trenduri de dormitoare populare în anul 2014, menite să te inspire şi să te ajute să-ţi construieşti propriul sanctuar.

1. Arta florală

Extravagantă şi proaspătă, în acelaşi timp, arta florală poate înfrumuseţa pereţii din dormitor într-un mod cât se poate de plăcut ochiului. Fie că alegem să ne pictăm manual pereţii, fie că apelăm la printurile mari, efectul este unul "wow" şi revigorant.

De exemplu, o formă de păpădie sau de trandafiri vorbeşte multe despre proprietarii dormitorului. Aceştia sunt fiinţe deschise, creative, cu un spirit ludic foarte bine dezvoltat şi extrem de romantice! Este mai mult decât o imagine drăguţă şi acest lucru nu poate decât să ne încânte.

2. Atmosfera de hotel

Unii vor strâmba din nas la acest trend, însă nu pentru multă vreme, deoarece dormitoarele stil hotel se referă la cele care au paturi mari, încăpătoare şi dispun de multă lumină naturală, datorită ferestrelor mari.

Într-un dormitor, iluminatul este unul dintre cei mai importanţi factori care influenţează starea de spirit a oamenilor, iar cea dintr-o cameră de hotel serveşte dorinţelor lor: pat mare, ferestre mari, accesorii cât mai puţine şi multă lumină. Eventual, adăugarea unor plante şi verdeaţă va conferi o atmosferă caldă, primitoare şi familiară.

3. Tradiţionalul

Iată că ce este vechi nu va dispărea niciodată! Tradiţionalul continuă să fie popular, să fascineze şi să inspire decorarea întregii locuinţe, nu numai a dormitorului.

O măsuţă din lemn, pe care am aşezat obiecte de decor din porţelan sau obiecte din argint, o oglindă sau câteva sfeşnice amplasate pe pereţi pot reda dormitorului atmosfera veche a anilor trecuţi.

4. Accente marocane

Marocul, situat în nord-vestul Africii, a pătruns în lumea de design, cu modelele sale unice. Pufuri, covoraşe kilim, vaze, lămpi, plăci ceramice, perne decorative, paravane, măsuţe-taburet, toate sunt elemente care pot adăuga o notă exotică şi visătoare oricărui dormitor.

Motivele marocane sunt în general geometrice, alambicate, bogate în detalii şi colorate şi foarte decorative, astfel încât orice element marocan, oricât de mic, va ieşi în evidenţă.

5. Materialele naturale

Tonurile naturale, cum ar fi lemnul, metalele, piatra şi cărămida, sunt la mare căutare în acest an. Majoritatea pieselor de mobilier sunt realizate din materiale naturale, lemn, piele, cristal sau au în compoziţia lor piese reciclate, iar draperiile sunt din mătase, in şi bumbac.

Pentru zugrăvelile pereţilor din dormitor se potrivesc tonurile neutre, varul lavabil alb pentru doi pereţi şi tapetul granulat de culoare crem, iar pentru podea - duşumeaua din plăci de lemn vopsite în alb.

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.