Logo

Top mancaruri delicioase

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 13853 times
Top mancaruri delicioase  Image

Top mancaruri delicioase

RO
Mâncare! Ador să mănânc! Ador să gătesc! Și chiar să umblu pe străzi toată ziua în căutarea stilurilor unice de artă culinară. Oricum, nimic nu poate fi comparat cu felul de mâncare ce aparține culturii unei țări. Da, vorbesc despre mâncărurile care sunt recunoscute ca mâncăruri tradiționale și naționale. Nu am preparat niciuna dintre acestea încă; dar foarte curând o să fac și asta!

Am locuit în Bangladesh toata viața mea și am văzut multe dorințe de a fi bucătar şef și de a avea propriul restaurant într-o bună zi. Dar partea mai puțin fascinantă este că ’nu am îndrăznit să gătesc mâncarea tradițională bengaleză’. Această delicioasă mâncare nu este nimic altceva decât ’pește aburit în frunze de bananier’. Oricum, dacă mergi la orice restaurant din Bangladesh, unde se află mâncare bengaleză, acest fel este recunoscut ca ’illish macher paturi’.

Ilish Macher Paturi: Mândria Bangladeshului

Ilish înseamnă Hilsha! Și Hilsha, fiind peștele național al Bangladeshului, face legătura dintre cultura Bangladeshului și diversele ingrediente ce aparțin moștenirii bengaleze: a găti cu un simplu amestec de pastă de muștar, curcuma, sare, ardei verde iuți și ulei de muștar. Odată ce acest pește este tăiat și amestecat cu toate ingredientele, este înfășurat în frunză de bananier, care este populară în multe zone, și apoi aburit pentru a fi prăjit pe dinăuntru! După ce e gata, deschizi frunza de bananier în care a fost înfășurat și mănânci peștele.

Surprinzător, amestecul de condimente de muștar și aroma de frunză de bananier, împreună cu peștele Hilsha, merg foarte bine împreună. Întotdeauna, la ocaziile tradiționale, mama găteşte această mâncare pentru prânz. Și eu, cea care nu suportă orezul alb aburit, îl savurez împreună cu Illish Macher Paturi fără reținere.

Citește continuarea pe eatermagazine.ro

EN
Food! I love eating them! Making them! And even can wander down the streets all day in search of some unique style of culinary art. However, yet nothing is compared to the dish that resembles the culture of the nation. Yes, I am talking about the foods that are recognized as the traditional and national cuisine of the nation. I haven’t made any of these yet; but very soon I will be doing so!

I lived in Bangladesh all my life and I see a lot of day dreams to be a recognized chef someday who will be running her own restaurant someday! But, the fascinating part is ‘I haven’t dared myself to cook the traditional dish of Bengali cuisine. This delicious dish is no other dish but ’steamed fish in banana leaf’. However, if you go to any restaurant on Bangladesh where you want to Bengali cuisine; it would be recognized as ’illish macher paturi’.

Illish Macher Paturi: The pride of Bangladesh:

Illish means Hilsha! And Hilsha being the national fish of Bangladesh resembles its culture with the use of various spices that belongs to the Bengali heritage way of cooking: cooking with a simple mix of mustard paste, turmeric, salt, green chilies and mustard oil. Once this fish is cut, and mixed with all the spices, it is wrapped with banana leaf, which is yet popularly used in many areas yet now, and then steamed to get the fish cooked inside! Once it is done, you open the banana leaf wraps and eat the fish.

Surprisingly, you will find the mix of mustard spices infused with the flavor of the banana leaf that complements with the Hilsha fish very well. Every time theirs is a traditional occasion my mom makes this for lunch; and I, the person who was born with the hatred towards steamed white rice, enjoy having it with Illish Mach-er Patura with no complaints.

Read more on eatermagazine.com

Share it!
Tags: retete culinare, mancare, frunze de bananier


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.