Logo

Top 10 motive sa vaslesti

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 16401 times
Top 10 motive sa vaslesti  Image

Top 10 motive sa vaslesti

Puţine activităţi în aer liber dau acelaşi entuziasm precum vâslitul. Fie că eşti în căutarea adrenalinei asemănătoare unui roller coaster, fie că îţi doreşti liniştea şi pacea unui oaze feerice, pe ambele le poţi obţine...vâslind.

Vâslitul se poate referi la orice act prin care o persoană manevrează o barcă pe apă prin intermediul unei palete. Cele două subcategorii cele mai frecvente de vâslire sunt cunoscute drept ’caiac’ şi ’canoe’.

Caiacul este o ambarcaţiune sportivă ce presupune unul sau mai multe posturi de vâslit şi un tip de vâsle nefixate numite ’padele’, din poziţia aşezat. Padela este un tip de vâslă prevăzută cu pale la ambele capete. Cele mai multe caiace sunt ’închise’, ceea ce înseamnă că pilotul se află în interiorul bărcii, în ceea ce se numeşte o cabină de pilotaj.

Pe de altă parte, canoe este o ambarcaţiune sportivă fără cârmă, cu unul sau mai multe posturi de vâslit şi cu un tip de vâsle nefixate numite ’pagaie’. De obicei, canoiştii stau pe o bancă, cu picioarele sub ea sau, în unele cazuri, pilotul îngenunchează în barcă. Cele mai multe canoe sunt ’deschise’ şi, prin urmare, canoistul şi uneltele sunt expuse.

Citeşte continuarea pe nauticamagazine

Share it!
Tags: vaslit, caiac, canoe, motive


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.