Logo

Suberek face furori la mare

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7763 times
Suberek face furori la mare  Image

Suberek face furori la mare

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să auzi despre suberek sau chiar să o mănânci în vacanţa ta la mare. Este o plăcintă orientală, prezentă în bucătăria turcească şi tătară, care, de ani buni, face furori şi în bucătăria dobrogeană, pofticioşii declarându-se absolut cuceriţi de savuroasa plăcintă, fie cu carne, fie cu brânză.

Suberek sau Chiburekki (tătara din Crimeea: çiberek; turcă: CIG Börek; română: şuberec; rusă: cheburek) este un aluat prăjit în ulei, cu o umplutură de brânză sau carne tocată şi ceapă. Este un fel de mâncare naţional al tătarilor din Crimeea şi tradiţional pentru caucazieni şi turci. De asemenea, este popular ca gustare şi aliment de stradă în întreaga Asia Centrală, Rusia, Ucraina, România.

Citeşte continuarea pe eatermagazine

Share it!
Tags: suberek, Dobrogea, aluat, umplutura


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.