Logo

Shirley Temple, actrita cu suflet de copil

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 5936 times
Shirley Temple, actrita cu suflet de copil Image

Shirley Temple, actrita cu suflet de copil

Shirley Temple a fost, de departe, cea mai populară şi faimoasă actriţă a anilor \'30, fiind considerată copilul-minune al Hollywoodului.

Şi-a început cariera actoricească la frageda vârstă de trei ani şi în scurt timp a devenit un adevărat icon al cinematografiei mondiale, graţie rolurilor interpretate în filme precum Bright Eyes, Stand Up and Cheer şi Curly Top. Pe când avea cinci ani, Shirley deja cânta, dansa şi juca în filme cu un talent desăvârşit şi multă pasiune, iar cozile fanilor la premiera filmelor sale se întindeau pe câţiva kilometri.

Pentru toţi cinefilii şi nu numai, Shirley Temple rămâne fetiţa cu zâmbet gingaş, păr buclat, ochi strălucitori şi căldură în privire, care, la vârsta de 6 ani, a devenit cea mai tânără actriţă care a câştigat un premiu Oscar.

Însă, puţini ştiu că Shirley Temple a fost căsătorită de două ori şi că a avut trei copii. Cu primul ei soţ, sergentul John Agar, s-a căsătorit în anul 1945, în faţa a 500 de invitaţi, şi au avut o fată, Linda Susan. Cinci ani mai târziu au divorţat şi la scurt timp după despărţire l-a cunoscut pe cel pe care l-a numit sufletul ei pereche, Charles Black, căruia i-a dăruit doi copii.

Tot neştiut este faptul că, pe când avea 44 de ani, Shirley a suferit o mastectomie, suferinţă care a determinat-o să ia măsuri şi să vorbească despre boala ei, cu scopul de a salva cât mai multe femei. Aşa cum a spus chiar ea, la momentul diagnosticului ei, singurul motiv pentru care eu vă spun acest lucru este să conving alte femei că trebuie să meargă la doctor chiar de la primele simptome neobişnuite. Nu există remediu pentru acest tip de cancer, numai dacă este depistat din timp.

De curând, pe 10 februarie 2014, actriţa Shirley Temple a decedat la vârsta de 85 de ani, din cauze naturale, în locuinţa ei din Woodside, California, fiind înconjurată de membrii familiei sale şi de persoanele care o îngrijeau.


Catalina B.

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.