Logo

Scumpiri de Ziua Pacalelii

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 6062 times
Scumpiri de Ziua Pacalelii Image

Scumpiri de Ziua Pacalelii

Noutati

Se spune că în această zi, a păcălelilor (1 aprilie), este bine să râdem, să glumim şi să facem farse. Este o zi în care nu trebuie să ne supărăm. Însă, cu asemenea veşti, date de Guvern, este aproape imposibil să mai fim animaţi de ceva.

Din nou se scumpesc carburanţii, ţigările şi gazele naturale! De astăzi, va trebui să plătim cu 0,41 lei mai mult pentru litrul de carburant de la pompă, cu 0,3-0,5 lei mai mult pachetul de ţigări şi cu 2 % gazele naturale. Bine măcar că autorităţile nu au în vedere o creştere a preţului la energie electrică.

\"La gaze, de la 1 aprilie, preţul pentru consumatorii casnici, în baza calendarului negociat de fostul guvern şi aplicat de noi, va creşte cu 2 %, în schimb, pentru toţi cei aflaţi pe piaţa liberă, preţul de referinţă va fi cel de la 1 ianuarie 2014\", a declarat Premierul României, Victor Ponta.

O adevărată tragedie trăiesc fumătorii înrăiţi, care vor plăti mai mult şi pentru ţigări, astfel că un pachet va costa cu 30-50 de bani în plus, odată cu majorarea accizei totale de la 81,78 euro/1.000 ţigarete la 84,37 euro/1.000 ţigarete şi a accizei la benzină şi motorină cu 7 eurocenţi pe litru, potrivit unor estimări din piaţă.

Atâtea veşti \"negre\" şi niciuna bună?! Din fericire, există una! Vom vorbi la telefon mai mult, deoarece operatorii telecom au micşorat preţurile, de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,96 eurocenţi/minut (în cazul telefoniei mobile) şi de la 0,67 la 0,14 eurocenţi/minut (pentru telefonia fixă).

Noile tarife vor deveni obligatorii pentru toţi furnizorii de reţele din România, cu putere semnificativă pe pieţele de terminare a apelurilor la puncte fixe şi mobile: 46 de furnizori de reţele fixe şi 6 furnizori de reţele mobile.Catalina B.

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.