Logo

Retete pentru masa de Paste. Pasca cu smantana

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 8113 times
Retete pentru masa de Paste. Pasca cu smantana Image

Retete pentru masa de Paste. Pasca cu smantana

Cozonac ardelenesc cu nucă, Pască cu smântână, Friptură de miel la tavă și o Odă dedicată cozonacului! Am trecut de Miezul Păresimilor (mijlocul Postului Paștilor) și e timpul să ne gândim serios la cum ne vom bucura și la ce bucate vom mânca în ziua cea Luminată.

Pască cu smântână

Un kg de făină de grâu, 7 gălbenușuri, un ou (pentru uns), 50 g drojdie de bere, 250 ml lapte, 300 g zahăr tos, 200 g unt, o jumătate de linguriță de sare fină.

Pentru umplutură: un kg smântână, 3 gălbenușuri, 100 g stafide mari fără sâmburi, 300 g zahăr tos, coaja rasă de la o lămâie, fructe confiate, sare.

Mai întâi se frământă un aluat simplu de cozonac, care se lasă la dospit 3 ore, la loc cald. Umplutura se pregătește amestecând mai întâi zahărul cu gălbenușurile, apoi adăugând smântâna și celelalte ingrediente.

După ce aluatul și-a dublat volumul, se mai ia o dată la mână, ca să nu rămână puhav. Se ia mai întâi o parte din aluat (mai mare) din care se face o foaie groasă de 2-3 cm, care se așterne în vasul pentru pască (de obicei un vas de formă rotundă, cu pereți înalți de aproximativ 15 cm), ridicând aluatul până sus.

Citeste mai multe incomemagazine


Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.