Logo

Porti deschise

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 10563 times
Porti deschise Image

Porti deschise

Așteptarea a luat sfârșit! Proiectul „Porţi deschise” al Asociaţiei Fluens, care oferă va o nouă șansă, concomitent către sine şi către alţii, se va realiza prin evenimentul „Puterea Amintirii”.

Așteptarea a luat sfârșit! Proiectul „Porţi deschise” al Asociaţiei Fluens, care oferă va o nouă șansă, concomitent către sine şi către alţii, se va realiza prin evenimentul „Puterea Amintirii”. Vom uni oamenii prin poveştile lor de viaţă remarcabile, poveşti ce trebuie auzite de noi toţi, mai ales de cei pentru care viaţa de-abia acum începe. Sunt poveştile de viaţă ale bătrânilor noştri, rămaşi în izolare în singurătatea căminelor pentru vârstnici, oameni frumoşi pentru care evenimentul va reprezenta şi reamintire a demnităţii şi valorii personale. 
În data de 11 octombrie 2014, între orele 15.00 – 18.00, la sala Florida a Hotelului Howard Johnson, vor fi invitaţi 35 de bătrâni din Centrele de Asistenţă ale Vârstnicilor, sector 1, Străuleşti şi Odăi. Invitaţii vor avea la dispoziţie o după-amiază plină de amintiri frumoase resuscitate de atmosfera de altădată. Aceasta va recăpăta culorile vii de odinioară, fiind însufleţită de prezenţa d-nei Rodica Popescu Bitănescu, de muzica de neuitat a unor mari artişti, dar în primul rând de fabuloasele poveşti de viaţă cu care oamenii vor veni.

Evenimentul „Puterea Amintirii” are o valoare deopotrivă recreativă, terapeutică şi vindecătoare, reprezentând o poartă către sine însuşi prin care viaţa se pune în scenă. Pentru cei 35 de bătrâni invitaţi, „puterea amintirii” va aduce sentimentul sensului, cu atât mai necesar cu cât condiţia instituţionalizării trimite adesea la alienare şi uniformizare a vieţii. Moderatorii şi psihologii asociaţiei îi vor ajuta pe invitaţi să retrăiască cele mai frumoase amintiri, locuri şi oameni dragi, ce reprezintă piloni interni ai valorii personale. Muzica populară, romanţele şi skechurile Revelioanelor de altădată, precum şi proiecţiile fotografiilor alb-negru ce vor rememora scenele fericite din propria viaţă, vor reprezenta fundalul pentru această călătorie auto-biografică, care ne invită totodată şi pe noi, să reînnodăm firul poveştilor frumoase şi să-l ducem mai departe.

Asociația Fluens este o organizație bazată pe muncă voluntară și dedicație, concentrată pe sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale: copii abandonați, bătrâni singuri, tineri care au nevoie de îndrumare, bolnavi, familii necăjite. Asociația Fluens funcționează pe principiul voluntariatului, încurajând atât persoanele individuale, cât și companiile să se implice în promovarea schimbării în bine.

Mulțumim anticipat celor care doresc să facă donații prin intermediul Zapper News: www.zappernews.ro/donate.

Sursa foto: 
www.royalvoluntaryservice.org.uk
Narcisa Morariu

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.