Logo

Poftim la masa!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 5586 times
Poftim la masa! Image

Poftim la masa!

Această minunată reţetă de prăjitură cu brânză cremoasă şi lămâie reprezintă plăcerea culinară de care ne facem vinovaţi premeditat! Datorită mixului cremos şi dulce, la care se adaugă blatul uşor crocant, cheesecake-ul se clasează în fruntea deserturilor de top ale lumii care se bucură de-o mare renaştere în acest moment, fiind prezent în mai toate meniurile restaurantelor.

Cheesecake cu lămâie

Ingrediente: 200 g biscuiţi integrali; 110 g unt topit; 50 g zahăr
crema de brânză: 1 kg cremă de brânză dulce (Philadelphia); 250 g zahăr; 80 ml frişcă lichidă; 5 ouă mari; 3 lămâi; 3 linguri făină; 1 lingură coajă rasă de lămâie; 1 linguriţă extract de vanilie
extra: frişcă lichidă; zahăr; zeamă de lămâie; 1 linguriţă amidon

Mod de preparare: Unge o tavă rotundă cu unt pe interior şi încălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius.

Pentru aluat, amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul topit şi zahărul şi aşază amestecul într-un strat uniform la baza tăvii, gros de 3 cm. Presează bine cu o lingură, acoperă blatul şi bagă-l la frigider cât timp pregăteşti crema.

Bate cu mixerul crema de brânză, zahărul şi făina timp de 2 minute, până obţii o spumă. Adaugă ouăle, unul câte unul, şi mixează maximum 30 de secunde pentru fiecare. Adaugă frişca lichidă, vanilia, sucul lămâilor şi coaja de lămâie şi mixează până când sunt încorporate.

Toarnă umplutura peste blatul de biscuiţi. Aşază tava într-o altă tavă mai mare şi pune-o în cuptor, la 170 C, timp de 15 minute, apoi redu intensitatea temperaturii la 120 C şi continuă coacerea timp de 60-90 de minute, până când mijlocul prăjiturii este încă moale, ca un jeleu.

Pentru glazurarea prăjiturii, amestecă cu mixerul frişca lichidă, zahărul, zeama de lămâie şi 1 linguriţă de amidon, până obţii un sos consistent. La final, ornează cheesecake-ul cu acest sos şi serveşte.



Catalina B.

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.