Logo

O experienţă de neuitat

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 10997 times
O experienţă de neuitat Image

O experienţă de neuitat

Riviera Franceză - sau cum o numesc francezii - Coasta de Azur - este locul de ’joacă’ al celor bogaţi, celebri, faimoşi. Practic, aici îşi dă întâlnire spuma societăţii, ca să zicem aşa. Cunoscută pentru plajele frumoase, vremea superbă, precum şi pentru strălucirea iahturilor care stau aliniate în porturi, Riviera Franceză este, de departe, destinaţia pe care merită să o vizitezi măcar o dată în viaţă.

Savurarea micului dejun pe terasa unui hotel de lux, plimbările lungi şi dese pe malul mării, participarea la unul sau mai multe dintre evenimentele sale celebre, cum ar fi Festivalul de Film de la Cannes şi Monaco Grand Prix, periplul prin toată regiunea, toate acestea sunt doar câteva dintre numeroasele activităţi pe care le poţi face în Riviera Franceză.

Haide să aruncăm o privire mai amănunţită:

1. Iles d’Hyeres

Iles d’ Hyères este numele colectiv dat celor trei insule frumoase şi mai ales sălbatice, care sunt situate în afara Rivierei Franceze. De asemenea, cunoscute sub numele de ’Iles d’Or’ sau ’ Insulele de Aur’, aceste trei insule includ Porquerolles, Port - Cros şi Levant. Întreaga Insulă Port - Cros este un parc naţional, în timp ce 4/5 din Porquerolles a fost cumpărat de către stat, cu scopul de a proteja naturaleţea locului. Levant, pe de altă parte, are o bază militară şi o plajă pentru nudişti.

Vizitatorii trebuie să ia un feribot ca să ajungă la Iles d’ Hyeres. Odată ajunşi acolo, ei pot alege să viziteze mai multe forturi vechi, să admire păsările călătoare, să facă drumeţii, ciclism sau scuba diving.

2. Corniche de l’Esterel

Cunoscută sub numele de ’Corniche d’Or’ sau ’Coasta de Aur’, aceasta este o zonă de aproximativ 20 de mile, care se întinde de la Frejus la La Napoule prin Riviera Franceză. Corniche de l’Esterel este nu numai un drum palpitant pe lângă mare, ci şi un traseu foarte pitoresc, care oferă vederi impresionante ale liniei de coastă stâncoasă, precum şi ale Munţilor Esterel, unici în zonă datorită nuanţelor cărămizii. Mulţi turişti consideră Corniche de l’Esterel unul dintre drumurile de top din Europa.

3. Cannes

Dacă în secolul al XIX-lea, Cannes era doar un sat pescăresc liniştit, astăzi, este un oraş plin de farmec, cunoscut în toată lumea datorită Festivalului anual de Film care se organizează aici. În fiecare an, în luna mai, atunci când oraşul găzduieşte festivalul de film, mulţimile de fani se adună pentru a vedea cum actorii lor preferaţi păşesc pe covorul roşu întins pe treptele Palatului, unde mii de filme sunt ecranatizate. Turiştii mai pot admira La Croisette, o frumoasă zonă înconjurată de palmieri, hoteluri de lux, restaurante şi case de modă celebre, cum ar fi Gucci, Chanel şi Dior.

4. Antibes

Oraş pitoresc şi, în acelaşi timp, staţiune balneară, Antibes este situat între Nisa şi Cannes, şi este o dovadă clară a influenţelor greceşti care au existat odată. Se ştie că Antibes a fost un vechi port din care se făcea comerţ cu Grecia. Astăzi, vizitatorii sunt martorii acelor vremuri de demult, inclusiv ai străzilor pietruite înguste şi metereze. Cu toate acestea, Antibes, care este al doilea oraş ca mărime din Riviera Franceză, nu emană numai trecutul. Acesta are, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase porturi mediteraneene, dar şi Muzeul Picasso, un muzeu dedicat artistului legendar care a trăit aici în 1946. Muzeul este situat în Castelul Grimaldi, care a aparţinut cândva familiei aristocrate Grimaldi.

Citeşte continuarea pe nauticamagazine

Share it!
Tags: Riviera Franceza, activitati, lux, film, statiuni


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.