Logo

Noile carti de identitate sunt disponibile!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 6762 times
Noile carti de identitate sunt disponibile! Image

Noile carti de identitate sunt disponibile!

Este oficial! De acum vom putea opta pentru buletinele biometrice, care vor conţine mai multe informaţii decât cele actuale, inclusiv amprentele de la ambele degete arătătoare. În cazul în care amprentele sunt de slabă calitate sau degetele prezintă răni, se va face o amprentare plană a degetelor mijlocii, inelare sau mari.

În ceea ce priveşte fotografia de pe noile cărţi de identitate, aceasta trebuie să îndeplinească anumite cerinţe: să fie destul de clară şi vizibilă, astfel încât persoana din poză să fie uşor de identificat. Ea nu trebuie să aibă capul acoperit şi ochii închişi, iar expresia feţei trebuie să exprime o stare comună.

La acest lucru va contribui şi fundalul utilizat pentru preluarea imaginii faciale, care trebuie să fie neutru şi deschis la culoare, aşa încât poza să arate cât mai clar trăsăturile şi fizionomia persoanei fotografiate.

Se acceptă unele excepţii doar dacă persoana în cauză aparţine altei confesiuni religioase, fotografierea putând fi făcută cu capul acoperit, cu condiţia ca faţa persoanei, de la baza bărbiei şi până la frunte, să fie vizibilă în mod clar şi să nu prezinte umbre de lumină.

Ochelarii sunt permişi în fotografii dacă lentilele nu sunt colorate, nu reflectă lumină, nu provoacă umbre şi nu au porţiuni care să ascundă ochii.

Cartea de identitate va avea încorporat un cip cu interfaţă contact, iar Cartea electronică de identitate (CEI) şi Cartea electronică provizorie vor avea încorporate un cip cu dublă interfaţă, cu contact şi contactless. Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilităţi de procesare criptografică, memorie internă şi au implementate intern măsuri de protecţie avansată împotriva accesului neautorizat şi a copierii/alterării informaţiilor conţinute (...) Asigurarea confidenţialităţii datelor transmise/primite între CEI/CER şi cititor se face prin utilizarea metodelor criptografice şi/sau a unei infrastructuri de chei publice, au declarat autorităţile.

Legea privind noile acte de identitate a fost adoptată anul trecut, în luna iulie, însă, potrivit unui proiect de hotărâre a Ministerului de Interne, abia de acum va începe eliberarea buletinelor biometrice.Catalina B.

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.