Logo

La un pahar de vorba

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 10857 times
La un pahar de vorba  Image

La un pahar de vorba

Vara este în toi, soarele arde de zori, iar noi suntem mai mult ca oricând dornici să ne răcorim cu un vin alb, ţinut la o temperatură care să ne vibreze toate simţurile. La urma urmei, a fost o iarnă ’muito’ lungă...

Dacă nu ai încercat încă vinurile portugheze, ţin să-ţi mărturisesc că nu ştii ce-ai pierdut. Însă mai ai timp să tragi o fugă până în Portugalia şi să te bucuri de vinurile marca Vinho Verde. Vinho Verde este o zonă din nord-vestul Portugaliei, cu 21.000 de hectare de viţă de vie şi 45 soiuri de struguri care ajung să fie exportate în peste 100 de ţări.

Proximitatea zonei de mare, cu multe zone viticole chiar de-a lungul coastei Atlanticului, oferă vinurilor arome unice, de neconstestat, iar aciditatea echilibrată a vinurilor Vinho Verde le face clare şi perfecte pentru o mare varietate de alimente, în timp ce procentul mai mic de alcool face din aceste vinuri o alegere frumoasă pentru o după-amiază petrecută cu prietenii.

Strugurii Vinho Verde sunt renumiţi pentru aroma lor distinctivă, foarte asemănătoare cu cea a Viognier, Gewurztraminer și Petit Manseng, sugerând note de caise și piersici. Vinul produs este neobișnuit de limpede, și , în general, ridicat în aciditate, cu un nivel de alcool de 11.5 % - 12.5 %.

O trăsătură specifică acestor vinuri este adaptabilitatea la diferite reţete şi preparate. Doar pentru că sunt produse portugheze, asta nu înseamnă că trebuie să se potrivească exclusiv alimentelelor specifice acestei ţări. Din moment ce vinurile sunt produse aproape de mare, există o legătură evidentă cu felurile de mâncare pe bază de peşte şi fructe de mare. Bineînţeles, la fel de bine acompaniază carnea de pui şi legumele proaspete de vară.

Citeşte continuarea pe eatermagazine.ro

Share it!
Tags: vin, Vinho verde, soiuri, vita de vie


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.