Logo

Ingerul oceanelor

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 12908 times
Ingerul oceanelor  Image

Ingerul oceanelor

În apele Oceanului Pacific Central trăieşte cel mai frumos exemplar de peşte-înger din lume. Deosebit de atractiv, datorită coloritului său uimitor, peştele-înger a ajuns să fie preţuit de toate acvariile şi magazinele cu tematică marină din lumea întreagă.

Aşa este cazul centrului Doory Pets din Gauteng, Johannesburg (Africa de Sud), unde se află ceea ce ar putea fi cea mai frumoasă specie de Apolemichthys xanthopunctatus pe care am văzut-o vreodată într-un acvariu.

Dorry Pets are o mulţime de lucruri pentru acvarii, de la peşti şi mâncare uscată pentru ei, până la plante de apă dulce, pentru a face orice fan al acvariilor să înnebunească de plăcere. Dar dintre toate lucrurile pe care le putem vedea acolo, peştele lor ’alfa’ este, în mod clar, acest ’înger al acvariilor’, şi anume Apolemichthys xanthopunctatus.

Acest specimen deosebit de fin are o mulţime de caracteristici superbe: un albastru reflectorizant pe faţă şi în jurul gurii, aripioarele negre sunt asemenea nopţii, pictate pe margini cu un albastru metalizat extrem de contrastant. Calitatea cea mai importantă a acestui peşte este corpul galben strălucitor, cu pete gri pe fundal, aranjate în dungi mici şi regrupate interesant până în jurul feţei. Petele de aur îi conferă aspectul de a fi stropit cu sclipici. Acest aspect ţipător este ’dramatizat’ de buzele albastre-violet, pata neagră din frunte şi de aripioarele negre, cu dungi albastre.

Citeşte continuarea pe nauticamagazine

Share it!
Tags: pestele inger, peste, ocean, Apolemichthys xanthopunctatus


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.