Logo

Germania, noua campioana mondiala!

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 10199 times
Germania, noua campioana mondiala! Image

Germania, noua campioana mondiala!

RO

Minutul 112: Andre Schurrle reușește o pătrundere fantastică pe flancul stâng, îl depășește pe fundașul dreapta al Argentinei, Pablo Zabaleta, și trimite o centrare excelentă către Mario Goetze, care se găsește exact în fața porții Argentinei. Goetze face stop pe piept, iar apoi lovește mingea dintr-un voleu fantastic cu piciorul drept, trimițând perfect în colțul din dreapta, fără ca portarul Sergio Romero să mai poată ajunge la minge. 1-0 pentru Germania. Jocul e ca și terminat.

În sfârșit, acest campionat care a captivat atenția întregii planete timp de peste o lună, a luat sfârșit. Acest ultim meci a fost probabil concluzia celui mai frumos Campionat Mondial din istorie. Golul înscris de neamțul Mario Goetze în minutul 112, care a fost de altfel singurul gol din meci, a fost îndeajuns pentru ca Germania să câștige Campionatul Mondial. A fost un gol de cea mai înaltă calitate, marcat de un tânăr jucător extrem de talentat, care va rămâne o legendă în istoria țării sale pentru tot restul vieții. Chiar dacă Mario Goetze nu mai face nimic altceva, cu siguranță va fi o celebritate pentru tot restul vieții sale, întrucât va fi cunoscut în mintea multor generații de acum înainte ca fiind jucătorul care a câștigat a patra Cupă Mondială pentru Germania. Extraordinar este faptul că Mario Goetze are doar 22 de ani și va mai putea participa la minim trei Campionate Mondiale înainte de a se retrage și de a se bucura de faima și succesul pe care le-a dobândit.

Goezte a început meciul ca rezervă și a fost introdus pe teren în locul lui Miroslav Klose, marele atacant central al Germaniei, care acum, la vârsta de 36 de ani, a jucat al patrulea și poate ultimul Campionat Mondial. Klose se poate retrage acum în pace din fotbal, fiind marcatorul celor mai multe goluri din istoria Campionatului Mondial și, în sfârșit, câștigătorul Campionatului Mondial după alte trei mari ocazii precedente.

Acest meci a fost o luptă grea între două dintre cele mai bune echipe de fotbal din lume. Ciocnirile dintre cei doi mijlocași importanți ai ambelor echipe, Javier Mascherano și Bastian Schweinsteiger, ne-au amintit de luptele gladiatorilor de pe Coloseumul din Roma, acum aproximativ două mii de ani. Ambii, Mascherano și Schweinsteiger, au fost luptători adevărați pentru echipele lor și niciunul din ei nu și-a dorit să meargă acasă ca pierzător.

Dar argentinienii nu pot da vina pe altcineva decât pe ei înșiși. Au avut parte de numeroase momente în dreptul căruia pot spune „dacă...”

# Dacă Gonzalo Higuain nu ar fi înghețat în fața golului și ar fi profitat de marea oportunitate oferită de o greșeală rară a lui Toni Kroos? Higuain a fost într-o situație de unu la unu cu portarul neamț Manuel Noer și este un atacant destul de bun încât să transforme astfel de ocazii. Dar aici, a lăsat ca presiunea Campionatului Mondial să-l copleșească și a șutat pe lângă poartă.

# Dacă Rodrigo Palacio nu făcea parte din echipa Argentinei? Micuțul Palacio face parte dintr-o echipă argentiniană plină de fotbaliști de rang mondial, doar datorită obișnuinței sale. Palacio este un jucător mediu care joacă pentru echipa sa națională de fotbal. Iar acest jucător mediu a fost selectat iarăși și iarăși de selecționerul Argentinei, Alejandro Sabella, în ciuda faptului că nu a fost destul de bun încât să transforme nicio ocazie, și a ratat fiecare mare oportunitate de a înscrie, chiar și în meciul recent din semifinale, împotriva Olandei. Și aici de asemenea, Palacio a ratat o șansă imensă, prin care Argentina ar fi putut câștiga meciul. Un jucător mai bun ar fi transformat acea ocazie. Lecție pentru selecționeri: Când selecționezi jucători slabi pentru echipă, trebuie să te aștepți de la rezultate slabe.

# Dacă Messi nu era atât de obosit? Messi a fost starul acestui campionat în stadiul grupelor, înscriind patru goluri și câștigând meciurile de unul singur. Dar după ce campionatul a progresat nu a mai marcat niciun gol și părea a fi doar o umbră a marelui jucător pe care îl știm. Messi a fost lent, inactiv, și uneori parcă dezinteresat. Am văzut doar licăriri din ceea ce Lionel Messi este capabil să facă. În cel mai important meci din marea sa carieră, Messi nu a fost destul de bun. Dacă Messi este lăudat la fiecare victorie a echipei sale, acum ar trebui să fie rușinat de această înfrângere.

Sincer, Argentina nu a fost destul de bună încât să câștige marea finală. Într-un meci de fotbal trebuie să înscrii goluri, iar Argentina nu a reușit să facă asta, chiar dacă a avut multe ocazii uriașe. Germania a avut o jumătate de șansă și a profitat din plin de ea. Nu poate exista niciun dubiu că Germania merită să fie câștigătoarea Campionatului Mondial din 2014.

Lionel Messi a primit marele premiu de la Fifa, Balonul de Aur, care este dat celui mai bun fotbalist de la Campionatul Mondial, dar a părut destul de abătut la premiere. Mulți sunt de părere că Thomas Muller ar fi meritat mai mult acest Balon de Aur. Dar poate că Fifa a vrut să consoleze într-un fel echipa pierzătoare, Argentina. Manuel Neuer a câștigat Mănușa de Aur, fiind cel mai bun portar de la acest Campionat Mondial. Neuer este deja cel mai bun portat din generația sa, și este posibil ca acesta să rămână cel mai bun până la sfârșitul carierei sale.

A fost trist să-i vedem pe jucătorii argentinieni atât de supărați la ceremonia de prezentare, după ce au avut atât de mulți fani la acest turneu timp de o lună întreagă. Germania a fost triumfătoare, iar bucuria de pe fața căpitanului Philip Lahm a fost uimitoare, întrucât acesta a ținut sus Cupa Mondială. A fost frumos să vedem respectul nemților la prezentație față de oponenții învinși. Aceștia nu au făcut pe grozavii, ci doar au mers să-și arate marele caracter și faptul că merită să fie campionii.

Felicitări, Germania, noua Campioană Mondială a fotbalului!

Asta înseamnă că acesta este ultimul reportaj de fotbal pe care vi-l aducem de la Campionatul Mondial din Brazilia. A fost un turneu care ne-a înveselit, un campionat ce a durat o lună întreagă și în care am avut parte de goluri superbe, tactici memorabile, performanțe individuale fantastice, lacrimi de bucurie și lacrimi de tristețe. A fost frumos să vă aducem aceste vești vouă, minunaților cititori. Adios!

Autor: Raghav Hedge - India
Traducător: Emmy Jk
EN
112th minute: Andre Schurrle goes on a fantastic run on the left, beats Argentine right back Pablo Zabaleta, and sends in a great cross aimed at Mario Goetze, who is right in front of the Argentine goal. Goetze accepts Schurrle’s cross on his chest, and connects the ball with a fantastic left-foot volley, smashing it perfectly into the right corner of the Argentine goal, well beyond the reach of goalkeeper Sergio Romero. 1 – 0 Germany. Game. Set. Match.

Finally, the month long tournament which has captivated the attention of the entire planet for over a month came to an end last night. And it was a fitting conclusion to perhaps the greatest World Cup in history. The goal scored by Germany’s Mario Goetze in the 112th minute, which was also the only goal in the match, was a goal fit enough to win the World Cup. It was a goal of the highest quality by a supremely gifted young player, who will now be a legend in his country for the rest of his life. Even if Mario Goetze does nothing else in his life, he is guaranteed to a lifetime of being a major celebrity, as he will always be remembered for generations from now, as the player who won Germany its fourth World Cup. What makes it all the more extraordinary is that Mario Goetze is all of 22 years in age, and has at least 3 more World Cups in him before he finally retires to enjoy his fame and success.

Goetze had been introduced as a substitute for Miroslav Klose, Germany’s highly dedicated center forward, who at the age of 36 has played his fourth and last World Cup. Klose can now retire in peace as the scorer of the highest number of goals in the history of the World Cup, and finally, as a World Cup winner after coming close on 3 previous occasions.

The match was a hard fought affair between two of the greatest teams in the world. The clash in the central midfield between the two midfield generals of either team, Javier Mascherano and Bastian Schweinsteiger, reminded one of how the great gladiatorial contests in the Coliseum of Rome must have been like, around two thousand years ago. Both Mascherano and Schweinsteiger were true warriors for their respective nations, and neither deserved to go home as a loser.

But Argentina had only themselves to blame for their misfortune. For them, it was a case of several “What if” moments

# What if Gonzalo Higuain had not frozen in front of goal when provided with a golden opportunity because of a rare mistake by Toni Kroos early in the match? Higuain was in a one-on-one situation with the German goalkeeper Manuel Neuer and is a good enough striker to make the most of such opportunities. But here, he let the pressure of the World Cup final get to him, and placed his shot well wide of the goal.

# What if Rodrigo Palacio was not even a part of the Argentine squad? The pony tailed Palacio stands out in an Argentine team which is packed with world class footballers because of his sheer ordinariness. Palacio is like an Average Joe playing for his nation’s football team. And this Average Joe kept getting picked again and again by Argentina’s coach Alejandro Sabella, despite showing on every occasion that he wasn’t good enough at this level, and missing every golden opportunity to score that he was presented with, even as recently as in the semi-final against Holland. Here too, Palacio missed a critical chance which would have won Argentina the match. A better player would have taken that chance. Lesson for football coaches: When you pick poor players in your team, you may fully expect poor results.

# What if Messi wasn’t so exhausted? Messi was the star of the World Cup in the group stages, scoring 4 goals and single handedly winning matches for his country. But as the tournament progressed, he scored no more goals and looked a pale shadow of the great player we know him to be. Messi was slow, inactive and often disinterested. We only got to see glimpses of what Lionel Messi is capable of. In the most important football match of his great career, Messi was simply not good enough. If Messi is to be credited when his team wins, he must now share most of the blame for his team’s loss.

Frankly, Argentina were not good enough to win the finale. The game of football is about scoring goals, and Argentina failed to do so, even as several great opportunities fell their way. Germany had one half-chance, and they made the most of it. There can be no doubt that Germany are the deserving winners of the World Cup 2014.

Lionel Messi was given the consolation prize of the Fifa Golden Ball, which is given to the best player of the World Cup, but he looked completely dejected at the presentation. There are many who suggest that Thomas Mueller of Germany would have been a more deserving winner. But perhaps Fifa wanted to provide some sort of consolation to the losing team, Argentina. Manuel Neuer was fittingly awarded the Golden Glove, for being the best goalkeeper of the World Cup. Neuer is already the best goalkeeper of his generation, and it is possible that he will be heralded as the greatest ever by the time he finishes with his career.

It was sad to see Argentinean players so down at the presentation ceremony after having delighted football fans all over the world for an entire month. Germany were jubilant and the joy on captain Philip Lahm’s face as he held aloft the World Cup, was infectious! What was great to see was the respect the Germans showed to their defeated opponents at the presentation. There was no showing off of any sort by the German players, which only goes to show their great character and the fact that they are deserving champions.
Congratulations Germany, the new World Champions of football!

So that means this is the last match report that we bring to you from the World Cup in Brazil. It was an exhilarating month long tournament with fantastic goals, memorable tackles, fantastic individual performances, tears of joy and sorrow and it was great fun bringing it to you, our wonderful readers. Adios!

Author: Raghav Hedge - India

Share it!
Tags: Germania, zappernews, Campionat Mondial, fotbal


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.