Logo

Filmele lunii martie

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 7826 times
Filmele lunii martie Image

Filmele lunii martie

Filme

Primăvara se anunţă fructuoasă în ceea ce priveşte industria cinematografică din România. Filme de Oscar, blockbustere, comedii la care râzi cu lacrimi, thrillere etc, pe toate avem ocazia să le vedem în cinematografele din ţară, în această perioadă.

Divergent:
Regie: Neil Burger
Distribuţie: Shailene Woodley, Kate Winslet
Data: 21 martie

"Divergent" este un film palpitant care prezintă o lume în care oamenii sunt împărţiţi în facţiuni distincte bazate pe virtuţile umane. Aceştia trebuie să treacă prin teste fizice şi psihologice în vederea transformării în ceea ce vor fi la final. Însă, o adolescentă (Shailene Woodley) descoperă că este diferită de ceilalţi şi că este "Divergent" – persoană care nu se încadrează în niciuna dintre facţiuni. Mai mult, tânăra află că toţi semenii ei, Divergenţi la rândul lor, sunt vânaţi ca să fie ucişi.

Ce înseamnă aceste cinci facţiuni? Fiecare dintre ele cultivă o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi), virtuţi pe care, în fiecare an, într-o zi anume, tinerii, în vârstă de şaisprezece ani, trebuie să şi le aleagă pentru tot restul vieţii.

La data de 22 octombrie 2012, s-a anunţat că actriţa Shailene Woodley a primit rolul principal (Tris Prior), iar Lucas Till, Jack Reynor, Jeremy Irvine, Alex Pettyfer, Brenton Thwaites, Alexander Ludwig şi Luke Bracey au fost luaţi în considerare pentru rolul lui Tobias "Four" Eaton. În cele din urmă, la data de 15 martie 2013, a fost anunţat că Theo James a câştigat castingul pentru personajul "Four".

Deşi James este cu 10 ani mai în vârstă decât personajul pe care îl interpretează, regizorul Neil Burger a lăudat interpretarea acestuia: "Am fost sigur din primele secunde că acesta este "Four". Nu se pune problema că Theo n-ar fi capabil să exprime autoritate şi putere, precum şi sensibilitate". "Deşi ne-a luat timp să găsim actorul potrivit, Theo este, cu siguranţă, perfect!".


Filmările au început în Chicago, în aprilie 2013, şi s-au încheiat la 16 iulie 2013. Practic, toată producţia a avut loc în Chicago, multe dintre cadrele interioare fiind filmate la Cinespace Chicago Film Studios.

Noe
Regie: Darren Aronofsky
Distribuţie: Russell Crowe, Emma Watson, Anthony Hopkins
Data: 28 martie

Lui Russell Crowe, interpretarea personajului "Noah" i-a adus multe laude din partea criticilor de film. Filmul spune povestea biblică, cea a bărbatului ales de Dumnezeu să-şi construiască o corabie-gigant, în care să se adăpostească numeroase specii de animale din calea unui potop ce se va dezlănţui asupra Terrei.

Din descrierea oficială a celor de la Paramount, "Noah" este: "O adaptare autentică a poveştii biblice "Arca lui Noe". Într-o lume damnată de păcatul strămoşesc, Noah primeşte o misiune divină – să construiască o arcă prin care să salveze creaţia din faţa Potopului."

Povestea filmului îl prezintă pe celebrul personaj biblic ca pe "un om care iubeşte Pământul şi toate vietăţile din jur, dar este dezamăgit de oameni şi de felul în care îşi tratează planeta". Iar de aici şi până la invidia celor din jur nu este decât un pas, Noe trebuind să facă faţă tuturor capcanelor adversarilor săi.

Din distribuţie mai fac parte nume de mare prestigiu mondial, cum ar fi Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman, Ray Winstone şi Jennifer Connelly.


La Grande Bellezza/ The Great Beauty
Regie: Paolo Sorrentino
Distribuţie: Toni Servillo, Carlo Verdone
Data: 28 martie

Filmul prezintă povestea unui scriitor îmbătrânit care îşi aduce aminte de perioada tinereţii lui, una plină de aventură. Câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film străin în 2014, "The Great Beauty" este şi o reprezentare extraordinară a Romei contemporane, în care viaţa este un spectacol.

În vârstă de 65 de ani, Jep Gambardella (Toni Servillo) este un jurnalist bogat, care trăieşte într-un apartament de lux cu vedere la Colosseum şi care frecventează palatele antice, vilele imense şi terasele opulente din jurul Oraşului Etern.

Metropola orbitoare, plimbările de zi cu zi par să reflecteze acţiunile sale şi cele ale prietenilor săi, dar viziunea sa asupra lumii începe să se schimbe după ce un om ajunge la uşa lui şi-l informează despre prima lui dragoste, din tinereţe. Fiind tulburat, Jep este inundat de amintirile din trecut şi începe să mediteze asupra poveştii sale de dragoste.

Se poate argumenta că filmul este o "sărbătoare" cinematografică vibrantă şi uluitoare pentru cinefili, care surprinde Roma într-un stil care aminteşte de marele regizor Federico Fellini.Catalina B.

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.