Logo

Doza de Vitamina C

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 9541 times
Doza de Vitamina C Image

Doza de Vitamina C

Din copilărie, părinţii noştri se străduiau să ne asigure necesarul de Vitamina C pentru a sta departe de multe afecţiuni şi pentru a ne bucura de un sistem imunitar imbatabil.

Vitamina C este necesară în formarea colagenului, proteină importantă ce dă tărie oaselor, cartilagiilor, muchilor şi vaselor de sânge. Totodată, contribuie la buna menţinere a capilarelor, oaselor şi dinţilor.

Beneficiile nu se opresc aici, vitamina C accelerează vindecarea rănilor, regenerarea ţesuturilor, precum şi la sinteza hormonilor cortico-suprarenalieni. Scade colesterolul sangvin, protejează organismul faţă de substanţele cancerigene, ce sunt un pericol la care suntem din ce în ce mai expuşi, şi creşte şi menţine randamentul fizic, să nu uităm că are şi acţiune antialergică şi intervine în metabolismul carotenilor.

Carenţa apare cel mai des la oamenii în vârstă, la cei dependenţi de băuturile alcoolice.

Doza zilnică recomandată de vitamina C este de 60 de mg. Simptomele lipsei de preţioasa vitamină sunt: oboseală, astenie, slăbiciune, stare de depresie. Lipsa poftei de mâncare, dureri osoase moderate, ameţeli, piele uscată, edeme, gingivită, hemoragii sunt tot efectele lipsei vitaminei C. Nu trebuie omis nici faptul că o carenţă gravă poate conduce în scurt timp la apariţia scorbutului, o boală caracterizată prin anemie, căderea dinţilor şi sângerări sub piele. În carenţa de vitamina C, tenul devine uscat şi palid, pierzându-şi strălucirea.

Citeşte continuarea pe egirl

Share it!
Tags: vitamina C, carente, doza zilnica, beneficii


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.