Logo

Decorarea casei in stil victorian

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 30072 times
Decorarea casei in stil victorian  Image

Decorarea casei in stil victorian

Când majoritatea oamenilor aud cuvintele ’stil victorian’ sau ’gotic’, imediat le vin în minte imaginea unor case cu un aspect bântuit şi pereţi negri.

În realitate, stilul victorian presupune un design arhitectural superb, puternic ornamentat, caracterizat prin culori tari şi combinaţii de tonuri întunecate de roşu şi verde cu cele strălucitoare, precum albastru sau auriu. În ceea ce priveşte mobilierul, predomină obiectele din lemn masiv (mahon), blaturile din marmură, spătarele ovale, şemineele cu detalii din fier forjat, iar materialele textile utilizate pentru tapiţerii au modele florale sau animale.

Acest stil datează din anul 1740 şi a fost denumit după regina Victoria a Angliei. S-a bucurat de-o mare popularitate între secolul al XIX-lea şi secolul XX, însă continuă să aibă adepţi chiar şi în zilele noastre.

Un decor gotic-victorian este chintesenţa eleganţei. Acest stil nu este pentru cei slabi de inimă, ci pentru cei cu un caracter puternic, care adoră detaliile decorative, mobilierul bogat ornamentat şi liniile curbate.

Tapeturile sunt un element must-have dacă într-adevăr îţi doreşti o casă în stil gotic. Ia în considerare adăugarea unui tapet elegant, cu texturi şi modele de damasc sau brocart. Dacă îţi doreşti eleganţă extremă, atunci încearcă tapetul cu textură de catifea. Un model îndrăzneţ, care oferă nuanţe de negru, auriu sau vişiniu profund cu siguranţă va conferi casei tale un fler victorian autentic.

Tapiţeria joacă un rol imperativ într-o casă de tip victorian. Imaginează-ţi o tapiţerie antică imensă agăţată de un perete înalt de 3 metri. Va conferi personalitate interiorului locuinţei tale şi va atrage toate privirile. Tapiţerii uimitoare pot fi găsite şi la lenjeriile de pat, perdele etc. Toate aceste materiale mari şi textile sunt un ingredient în plus pentru a crea o casă gotică – victoriană.

Citeşte continuarea pe buildersmagazine

Share it!
Tags: decorare, design, stil victorian, locuinta


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.