Logo

Cum scapam de igrasie?

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 10346 times
Cum scapam de igrasie? Image

Cum scapam de igrasie?

Ai vrea să ai astfel de pereți care să se păstreze? Este sezonul răcoros, perioada anului când poate apărea mucegaiul și igrasia în locuința ta.

Fie că locuiești la bloc sau la casă, toți ne confruntăm cu igrasia. Iată că există probleme mai importante decât alegerea culorii din camere. Tuturor ni se întâmplă, mai ales când apar diferențele între temperaturi: în casă este cald, afară este frig. Ce facem să scăpăm de ea?

Ce depistăm igrasia?

Dacă observăm pe pereții din casă pete de umezeală, cu tentă gălbuie sau închisă la culoare, înseamnă că ne confruntăm cu igrasia. Ea apare deoarece umiditatea dizolvă sărurile din zidărie și le scoate la suprafață unde se cristalizează. 

Mulți consideră că igrasia apare numai la parter sau la ultimul etaj tocmai pentru că acestea sunt 
extremități, supuse unui risc mai mare, afirmație ce nu se confirmă în toate situațiile. Dacă într-o cameră, cum ar fi baia, nu ai geam de aerisire sau dacă acesta e prea mic și tu obișnuiești să faci băi fierbinți, aburii și pereții calzi în combinație cu aerul rece formează umezeala. Alte condiții prielnice
apariției mucegaiului sunt sistemele de ventilație sau încălzire, aparatele de aer condiționat nefolosite corespunzător sau o supraîncălzire a unor camere, cum ar fi bucătăria sau baia.

Să nu confundăm igrasia cu condensul! Atât igrasia, cât și condensul sunt caracterizate prin umezeală, însă igrasia este permanentă, spre deosebire de condens.

Continuarea pe buildersmagazine.ro.

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.