Logo

Cum sa ne imbracam in vacanta

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 14980 times
Cum sa ne imbracam in vacanta  Image

Cum sa ne imbracam in vacanta

Vară, concediu, relaxare, voie bună şi distracţie; toate acestea reprezintă pentru noi perfecţiunea atunci când ne gândim la o escapadă în Europa sau, de ce nu, în jurul lumii.

Ştim cu toţii că o călătorie poate fi extrem de plăcută, dar, de asemenea, foarte consumatoare de energie. Atunci când suntem într-o excursie, ultimul lucru la care ne gândim este vestimentaţia. Este perfect rezonabil să acordăm mai puţină atenţie outfit-ului pe care îl alegem în vacanţă, însă nu şi în cazul în care destinaţia de vacanţă este Italia, care permite câteva excepţii.

Italienii sunt renumiţi peste tot în lume datorită flerului pentru modă şi eleganţă, şi cum ar putea fi altfel pentru oamenii din ţara lui Valentino, Dolce & Gabbana, Prada sau Gucci? Acesta este motivul pentru care, atunci când călătorim în Italia, ar trebui să ţinem seama de felul în care ne îmbrăcăm chiar şi dimineaţa (cel puţin în cazul în care nu dorim să fim recunoscuţi ca turişti chiar din momentul în care ieşim din hotel).

Iată câteva sfaturi despre cum să ne alegem garderoba pe timpul verii atunci când suntem în Italia, astfel încât să nu fim etichetaţi ca fiind ’out of fashion’.

Evitarea hainelor de plajă

Italia este ţara soarelui, iar în timpul verii este aproape întotdeauna foarte cald şi însorit, dar acest lucru nu înseamnă că ne aflăm la plajă şi că putem purta rochii ca şi cum am fi pe plaja din Cancun. Mai ales atunci când vizităm marile oraşe precum Florenţa, Roma, pantalonii scurţi, tricourile mini şi papucii nu sunt cu siguranţă ţinuta adecvată pentru periplul nostru.

Când ne facem bagajele pentru o excursie în Italia, poate fi greu să ne lăsăm acasă colecţiile noastre favorite de pălării, şepci, tricouri tip Hawaii sau rochiile foarte ’eye-catching’. În schimb, putem încerca stilul italian, elegant şi minimalist, care se potriveşte foarte bine zilelor călduroase de vară: un sacou vaporos, o fustă până la genunchi şi o pereche de sandale.

Hainele decente

Desigur, vara în Italia poate fi fierbinte şi tentaţia de a face în tur al oraşelor în pantaloni scurţi şi bluze decoltate este mare, dar, după cum probabil ştim, Italia este plină de obiective religioase şi biserici. Trebuie să fim conştiente de faptul că nu avem voie fără haine decente, asta însemnând umerii şi genunchii acoperiţi. Iar vizitarea Vaticanului cu siguranţă impune purtarea unui sacou şi a unei fuste mai lungi.

Italia este locul în care cei mai faimoşi designeri din lume s-au născut, motiv pentru care nu există nicio îndoială că, atunci când vine vorba de haine, italienii au gusturi bune. Dacă ne dorim cu adevărat să ne ’camuflăm’ şi să ne îmbrăcăm la fel ca italienii, dar fără a cheltui toţi banii în buticurile Gucci şi Prada, atunci Sisley şi Benetton sunt loculurile potrivit.

În general, italienii au o tendinţă naturală spre eleganţă, astfel că vom găsi îmbrăcăminte elegantă şi la modă, la preţuri accesibile, în aproape fiecare magazin din Italia.

Acestea fiind spuse, ce ne mai rămâne de făcut? Eventual, să ne luăm un bilet de avion şi să ne facem bagajele. Italia, venim!


Autor: Irina B.

sursa foto: ehow.com

Share it!
Tags: haine, calatorie, Italia, outfit


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.