Logo

Copiii si jocurile video

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 8589 times
Copiii si jocurile video Image

Copiii si jocurile video

Copii

Înţelepciunea convenţională sugerează că timpul petrecut jucând jocuri video este timp pierdut. Percepţia comună este că puţine jocuri video ajută la exerciţiul creierului. Şi nu ar trebui să fie copiii afară să se joace, mai degrabă, decât să stea în faţa calculatorului?

Nu aşa repede spun mulţi experţi şi cercetători. Studiile au arătat, în mod constant, că beneficiile jocurilor video depăşesc cu mult pe cele negative. Deşi jocurile ar trebui să fie supravegheate, există motive pentru care ar trebui să vă lăsaţi copiii să petreacă măcar câteva ore construind oraşe şi luptând cu extratereştrii.

Iată de ce:

1. Jocurile video îi ajută să înveţe să-şi rezolve problemele. Jocurile video îi fac pe copii să gândească. Există zeci de jocuri video care sunt special orientate pentru învăţare, chiar şi jocurile cu împuşcături îi ajută să gândească logic şi să procesese rapid multe informaţii. Mai degrabă absorb mai greu conţinutul unui show TV decât un joc video care îl solicită pe jucător constant.

2. Jocurile video ajută la socializare. Stereotipul adolescentului cu faţa palidă care stă în faţa mamei lui şi joacă jocuri video de unul singur este demodat. Multe jocuri sunt acum online şi încurajează interacţiunea socială.

3. Jocurile video conferă o întărire pozitivă. Cele mai multe jocuri sunt create pentru a permite jucătorilor să reuşească şi să fie recompensaţi pentru succesul lor. Nivelurile diferite de dificultate şi o cultură a riscurilor şi recompenselor din jocuri îi fac pe copii să nu se teamă de eşec şi să-şi mai acorde şanse pentru a atinge scopul final.

4. Jocurile video îi învaţă să gândească strategic. Jocurile video îi învaţă pe copii să gândească obiectiv despre jocul în sine şi despre propria performanţă. În timp ce există multe jocuri ce oferă un premiu pentru strategie, majoritatea dau un obiectiv global şi oferă jucătorului numeroase moduri în care acesta îşi poate atinge obiectivul. Jucătorii primesc imediat răspunsuri pe baza deciziilor lor şi învaţă care sunt punctele lor tari şi slabe.

5. Jocurile video construiesc echipe. Majoritatea jocurilor video sunt acum proiectate cu opţiuni de cooperare. Fie că este vorba de lupte cu extratereştrii invadatori sau despre construcţii de puzzle-uri, jocurile oferă copiilor o multitudine de oportunităţi de lucru constructive.

6. Jocurile video îmbunătăţesc coordonarea mână-ochi. Jocurile video au fost realizate pentru a îmbunătăţi echilibrul şi coordonarea pacienţilor, de la cei care suferă de accident vascular până la cei care suferă de Parkinson. Au existat şi studii care arată că medicii care joacă jocuri video în mod regulat fac mai puţine greşeli în operaţii decât cei care nu se joacă. Deşi copilul dvs. este foarte sănătos şi nu îşi doreşte să devină chirurg sau să creeze ceasuri, buna coordonare între mână şi ochi este de nepreţuit.

7. Jocurile video aduc famiile împreună. Jocurile video nu mai sunt create doar pentru copii. Rugaţi-vă copiii să vă înveţe câteva mişcări şi veţi vedea cum această distracţie în familie este la fel de captivantă ca jocul de Monopoly, pe care-l jucaţi pe vremea când eraţi copil.


Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.