Logo

Cele mai infricosatoare legende urbane japoneze

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 18732 times
Cele mai infricosatoare legende urbane japoneze Image

Cele mai infricosatoare legende urbane japoneze

Japonia, ţara lui Nintendo, Sony, sushi, este ţara care se regăseşte în multe din topurile lumii, atât în lucruri bune, cât şi în cele rele. Japonia mai este, de asemenea, şi o ţară cu un trecut uluitor şi un viitor fascinant. Oricine nu a făcut o excursie în Japonia, în Tokyo sau în alte oraşe mari nipone, este sfătuit să o facă pentru că are ce vedea.

Japonia mai este de asemenea şi teritoriul povestirilor înspăimântătoare şi fabuloase: monştri, personaje groaznice şi multe altele, căci lista este fără sfârşit, şi da, Japonia este ţara legendelor urbane. Iată unele dintre cele mai bune legende.

1) Păpuşa Okiku.
Fără îndoială, mulţi sunt de acord că unele păpuşi sunt înfiorătoare. Dar, ce ziceţi de o păpuşă care e posedată de fantoma unei fete? Faceţi cunoştinţă cu păpuşa japoneză Okiku, numită aşa după numele primului proprietar. Păpuşa e destul de mare (are 40 de centimetri în înălţime), poartă un kimono şi are un par care creşte. Da, aţi auzit bine. Părul păpuşii creşte! şi, din acest motiv, se spune că părul este tuns anual.
Păpuşa Okiku poate fi găsită în templul Mannenji. Legenda spune că un adolescent a cumpărat păpuşa pentru sora lui de doi ani, Okiku. Fetiţa a iubit păpuşa; se juca zilnic cu ea, o îmbraca, vorbea cu ea. în mod tragic, prietenia lor a fost de scurtă durata: fata a murit. Familia ei nu a vrut să arunce păpuşa, dar, după ceva timp, ei au observat că părul păpuşii creştea, astfel încât au ajuns la concluzia că spiritul fiicei lor locuia în păpuşă. în 1938, ei au luat decizia de a oferi păpuşa unui templu, unde a rămas până în ziua de azi.

2) Blestemul camerei roşii.
“Blestemul camerei roşii” este simplu. Dacă va aflaţi în Japonia sau folosiţi un soft japonez, pe computerul dvs. vă apare deodată un “pop-up” (o fereastră), cu o uşă roşie şi întrebarea “Vă place camera roşie?” După ce faceţi click pe o serie de întrebări scrise într-un Flash cu design rudimentar, numele dvs. apare în partea de jos, într-o listă cu alte nume. Printre nume, s-ar putea să găsiţi chiar câţiva din prietenii dvs. Acest lucru însă va fi ultimul lucru pe care îl mai faceţi. Conform legendei urbane, a două zi veţi fi găsit mort în camera voastră, căci v-aţi sinucis, iar pereţii camerei sunt pline cu desene pictate cu propriul sânge.

Ca şi în alte legende urbane, există un element de adevăr în toată această poveste. în 2004, o elevă 14 de ani, cunoscută sub numele de “Fata A” şi-a ucis cel mai bun prieten, într-un eveniment cunoscut sub numele de “Masacrul Sasebo”. Când poliţia a venit şi a investigat computerul ei, uitându-se la istoria browser-ului, a descoperit că înainte de crimă fata urmărise “Camera roşie”.

3) Blestemul reclamei Kleenex.
“Daţi-mi un şerveţel. Mulţumesc. Staţi aşa…este un Kleenex, nu-i aşa?” în anii ’80, în Japonia, compania Kleenex a lansat o campanie publicitară masivă. Personajele principale din reclamă erau o femeie în alb şi un băieţel îmbrăcat ciudat, asemenea unui căpcăun. Muzica pentru reclamă era “It’s a Fine Day” de Jane şi Barton. Totuşi, imediat au aparut zvonuri conform cărora melodia ar fi copiat un fost cântec popular german cu versurile “Mori, mori; toată lumea este blestemată, iar tu vei fi ucis.”

S-au făcut mai multe plângeri şi, drept urmare, reclama a fost în cele din urmă retrasă, dar lucrurile nu s-au oprit aici. Actriţa principală din reclamă, Keiko Matsuzaka, ar fi înnebunit sau ar fi rămas însărcinată cu copilul diavolului. “Băieţelul-căpcăun” din reclamă a murit în mod misterios. La fel, fiecare membru al echipei care a lucrat la reclamă, a murit de asemenea în mod misterios. O reclamă cu adevărat blestemată!

4) Jinmenken, câinele japonez cu faţă umană
V-aţi dorit vreodată ca un câine să vorbească cu dvs? Ei bine, atunci de ce nu vă duceţi în Japonia şi vă luaţi un Jinmenken? Acesta este un câine cu faţă umană, fiind văzuţi de mulţi martori în marile oraşe japoneze. Spre deosebire de alte creaturi înfiorătoare japoneze, Jinmenken sunt destul de inofensive. Dacă îi laşi în pace, probabil că te vor ignora. Dar ce sunt ei? Experimente ştiinţifice îngrozitoare, fiind scăpaţi dintr-un laborator subteran secret? Sufletele “prinse” ale victimelor accidentelor de maşină?

O teorie mai aproape de realitate ar fi aceea că Jinmenken nu reprezintă altceva decât macaci japonezi, care au blană asemănătoare câinilor şi chipuri asemănătoare oamenilor. Nu e greu să ne imaginăm ca noaptea în oraş, cineva să confunde un macac cu un câine cu faţă umană!

5) Ventilatorul ucigaş
Deşi legenda ventilatorului ucigaş este una sud-coreeană, totuşi ea a intrat şi în rândul legendelor urbane japoneze. Premiza este simplă: dacă lăsaţi un ventilator electric peste noapte în camera în care dormiţi, veţi muri. Legenda îşi are originile în anii 1920, atunci când oamenii au fost avertizaţi de faptul că ventilatoarele pot provoca greaţă, hipotermie, probleme de respiraţie şi chiar paralizie facială. Alţii sugerează că guvernul sud-coreean a introdus legenda în anii 1970 pentru a reduce consumul de energie al ţării. Există chiar şi un site dedicat “ventilatorului ucigaş”, pentru cei care sunt pasionaţi de asemenea idei.

6) Iubirea distrusă pe lacul din parcul Inokashira
Plimbările cu barca pe lac sunt destul de romantice. Linişte, aer, calm… Se aude doar sunetul păsărilor care înconjoară lacul. Va aflaţi doar dvs. cu iubitul sau iubita vostra/vostru. Un vânt adie şi trece prin părul vostru. Acesta e blestemul care provoacă sfârşitul relaţiei voastre. Sau cel puţin aşa se întâmplă pe toţi îndrăgostiţii care se hotărăsc să se plimbe cu barca pe lacul din parcul Inokashira din Tokyo.
Aceasta este legenda urbană: tuturor îndrăgostiţilor care îndrăznesc să ajungă pe acest lac, relaţia lor de iubire le va fi “ruptă” pentru totdeauna.
Legenda urbană îşi are originea într-o străveche legendă japoneză. Zeiţa Benzaiten care ar stăpâni acele locuri ar fi o zeiţă extrem de geloasă… aşa că ea blestemă toate cuplurile care ar îndrăzni să-şi arate dragostea unul faţă de celălalt pe lac.

7) Cronometrul Sony pentru stricarea produselor
Să fim serioşi: Japonia dă tonul atunci când vine vorba de electronică. Iar Sony reprezintă unul din numele de top din domeniul electronicii. Dar totuşi, circulă zvonuri conform cărora Sony nu ar lucra atât de curat cu clienţii săi. Astfel, în anii 1980, oamenii au început să se plângă că dispozitivele lor electronice marca Sony se stricau la doar câteva luni după ce perioada lor de garanţie expiră. în cele din urmă, suspiciunea a căzut asupra lui Sony. S-a răspândit un zvon conform căruia compania japoneză ar fi instalat un cronometru în produsele lor electronice, cronometru care le-ar fi determinat să se strice după o anumită perioada de timp. Astfel, clienţii ori trebuiau să cumpere piese de schimb originale pentru a le repara, fie trebuiau să-şi cumpere un alt model Sony în locul lor.
  
Cel mai mare argument împotriva existenţei “cronometrului Sony ” îl reprezintă faptul că, în peste 30 de ani, nimeni nu a găsit vreodată un asemenea dispozitiv în interiorul produselor electronice. Şi, astfel, “cronometrul Sony” îşi păstrează statutul de legendă urbană.

8 ) Stâlpii umani
Conceptul de “stâlp uman” este unul destul de ciudat. Imaginaţi-vă o clădire de care sunteţi foarte ataşaţi. De exemplu, casa din copilărie sau apartamentul în care aţi făcut prima dată dragoste. Acum, imaginaţi-va că trupul vostru este încastrat în pereţii clădirii. Acesta reprezintă un “stâlp uman”.
Această formă destul de ciudată de sacrificiu se regăseşte în Japonia feudală, atunci când un samurai sau alte persoane importante alegeau să devină hitobashira. Adică să se sinucidă, iar trupurile lor să fie plasate în zidurile unei clădiri sau în fundaţia ei. Se credea că spiritele hitobashira deveneau astfel gardieni ai clădirii, alungând spiritele rele.
  
Cel mai celebru caz de hitobashira se referă la Castelul Matsue. Castelul japonez a fost construit în secolul al 17-lea, dar construcţia s-a dovedit a fi dificilă, mai multe ziduri căzând. Drept rezultat a fost necesar un sacrificiu uman, pentru a echilibra structura (acest sacrificiu uman se aseamănă foarte mult cu legenda românească a meşterului Manole). în acea perioada avea loc un festival, denumit Festivalul Bon. Gărzile castelului au coborât în oraş, au capturat cea mai frumoasă dansatoare şi s-au întors cu ea la castel. Aici, ei au ucis-o şi i-au plasat cadavrul în pereţi. Lucrările de construcţie au continuat fără probleme.

9) Kuchisake-onna, femeia cu masca chirurgicală
Kuchisake-Onna (femeia cu gura tăiată) este o femeie care umblă numai pe timp de noapte, purtând o masca chirurgicală. O să spuneţi: “şi ce? O fi bolnavă, şi e destul de simţită pentru a-şi acoperi gura şi nasul, pentru a nu-i infecta pe alţii”. Total greşit. Ascultaţi-mă cu atenţie: această femeie este răul în persoană!
Se spune că femeia opreşte un copil pe stradă şi-l întreabă: “Sunt frumoasă?” în cazul în care copilul răspunde nu, el este ucis cu o pereche de foarfece pe care femeia o poartă cu ea. Dacă copilul răspunde da, femeia îşi trage deoparte masca, dezvăluindu-şi chipul sau hidos: gura ei este tăiată pe faţă, întinzându-se până la ureche. Atunci, femeia întreabă din nou copilul: “Ce zici de acum? Tot sunt frumoasă” Dacă răspunsul copilului este “nu”, el va fi tăiat în jumătate. în cazul în care copilul răspunde da, atunci el va fi tăiat pe faţă, pentru a semăna cu chipul hidos al femeii. Este imposibil de a fugi de Kuchisake-Onna, căci ea va reapărea pur şi simplu în faţă victimei.

Autor: Stefan/Locul III - Concurs Legende Urbane

Share it!
Tags: japonia, legende, zappernews, concurs


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.