Logo

Bucurestiul Micul Paris

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 8260 times
Bucurestiul Micul Paris Image

Bucurestiul Micul Paris


Deşi perioada Construcţiei Societăţii Socialiste multilateral (multimutilate) Dezvoltate mi-a marcat tinereţea (născut 1955 în Bucureşti sect7), am primit din familie; unchi, rude, naşi, sentimentul de mândrie că aparţin unui spaţiu special, care nu are corespondenţă altundeva în lume decât la Paris (capitala Franţei) şi asta prin tradiţie şi destin.
  
Mă legănam cu gândul că dacă aparţin unui asemenea aranjament istorico-urbanistic generator de comparaţii şi iluzii deşarte că atunci când voi vedea Parisul voi recunoaşte imediat porţiuni întregi din Bucureşti şi vicevercea (ar spune Conu Caragiale).

Conu Iancu a avut dreptate, când a întrebat obsesiv, eu cu cine votez, pentru că nu am putut să găsesc la Paris decât vreo câteva clădiri în care să recunosc Calea Victoriei, în schimb nicăieri nu erau, Bercenii, Pantelimonul şi mai ales celebrul Ferentari, care alcătuiesc 1/3 din Capitală.

Ne legănăm cu ideea că suntem cineva în Balcani, prin apartenenţa noastră la civilizaţia vestică, dar nu dorim să vedem de fapt diferenţele notabile, şi cu această ocazie profităm şi nici nu dorim să schimbăm nimic.

Suntem în România, Bucureşti, şi asta ne ocupă tot timpul.

Autor: Cincu/Mentiune Concurs Legende Urbane

Share it!
Tags: bucuresti, micul paris, zappernews


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.