Logo

Bibury, un sat englezesc fermecator

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7147 times
Bibury, un sat englezesc fermecator Image

Bibury, un sat englezesc fermecator

Turism

Departe de aglomeraţia din marile oraşe londoneze, la o plimbare plăcută prin pădure şi fâneţe, ai surpriza să dai de-o linişte inimaginabilă şi de privelişti încântătoare. Pe ambele ţi le oferă Bibury, cel mai frumos sat pitoresc din Anglia, care datează din secolul al XIV-lea.

Satul, situat în Cotswolds, Gloucestershire (sud-vestul Angliei), este o atracţie foarte populară în rândul turiştilor şi se află pe lista cu locurile ce merită văzute măcar o dată dacă te afli în Marea Britanie.

De magia locului a fost convins şi marele poet al secolului al 19-lea, William Morris, care a descris Bibury ca fiind \"cel mai frumos sat din Anglia\". Străbătut de râul Coln, acesta este, fără îndoială, unul dintre locurile cele mai frumoase din Cotswolds.

Bibury se află la doar câţiva kilometri de Cirencester, una dintre cele mai importante aşezări romane şi deţinătoare a titlului de \"Capitala regiunii Cotswolds\". În cealaltă direcţie, Burford este o altă aşezare turistică populară, situată la câţiva paşi de oraşul Oxfordshire Witney şi de faimosul oraş universitar Oxford.

Satul este foarte bine conservat, toate construcţiile din sat (biserici, case, ferme, pub-uri, garduri) fiind construite din piatră de calcar de culoarea mierii. Interesant este că proprietarii sunt vizitaţi periodic de inspectorii Direcţiei de Patrimoniu, care verifică dacă s-au făcut modificări arhitecturale sau nu.

Una dintre cele mai renumite artere din sat este străduţa Arlington Row, străjuită doar de căsuţe medievale din piatră, multe dintre ele fiind ridicate pentru a servi ca magazine pentru vânzarea lânii de oaie, ca, mai apoi, să fie transformate în locuinţe (în secolul al XVII-lea).

Turiştii care vizitează sătucul se pot caza la Casa Bibury, deţinută de Bob şi Anthea Hardwick de peste 10 ani. Este o casă veche, restaurată cu gust, dar care păstrează unele dintre caracteristicile originale.

Toate camerele sunt mari, dotate cu baie proprie, televiziune digitală, internet Wi-Fi gratuit. Există un frigider pentru băuturi reci şi un cuptor cu microunde pentru oaspeţii mai confortabili. De asemenea, sandwich-urile şi gustările sunt disponibile la cerere. Casa Bibury are nouă dormitoare, astfel poate găzdui confortabil până la şaisprezece persoane.Catalina B.

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.