Logo

Arhitectul Dinu Patriciu ne-a parasit

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 11088 times
Arhitectul Dinu Patriciu ne-a parasit  Image

Arhitectul Dinu Patriciu ne-a parasit

Dinu Patriciu, cunoscutul arhitect, politician, om de afaceri şi membru fondator al Partidului Naţional Liberal, a decedat astăzi, 19 august 2014, într-un spital din Londra. Se pare că Patriciu suferea de o boală gravă progresivă, care i-a fost fatală. Imediat după pronunţarea decesului, familia acestuia a transmis un mesaj anunţând detalii despre funeralii.

De numele lui Dinu Patriciu se leagă multe domenii de afaceri în imobiliare, transport aerian, IT, mass-media şi energie alternativă. Însă, mulţi dintre noi nu ştiau că Patriciu a fost şi arhitect, absolvent al Institutului de Arhitectură ’Ion Mincu’ din Bucureşti (1975), că a construit în Emiratele Arabe 24 de zgârie-nori, un hotel, patru reşedinţe pentru familia care conduce ţara, una pentru fiul emirului, Mohamed bin Zayed, şi multe vile.

La puţin timp după absolvirea facultăţii, în anul 1978, Patriciu a fost admis ca asistent universitar la Institutul de Arhitectură din Bucureşti, oferind meditaţii la desen tehnic celor care doreau să devină arhitecţi, printre care şi cântăreţul formaţiei Holograf, Dan Bittman, care nu a trecut însă examenul de admitere la institut. Ca profesor de arhitectură, Patriciu a fost apropiat de studenţi, dar se transforma într-o ’fiară’ atunci când vedea că ucenicii săi nu erau trup şi suflet pentru desenul tehnic.

Pasiunea pentru arhitectură l-a ajutat să câştige, împreună cu câţiva colegi, un concurs internaţional de arhitectură pentru construirea unui palat la Abu Dhabi, pentru fiul şeicului Reza, premiu care i-a oferit ocazia unică de a participa la realizarea unor proiecte asemănătoare timp de 6 ani (1984-1990).

Citeşte continuarea pe buildersmagazine

Share it!
Tags: Dinu Patriciu, arhitect, arhitectura, profesor, prieteni


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.