Logo

Actori spanioli, cu priza la...Hollywood

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 14518 times
Actori spanioli, cu priza la...Hollywood Image

Actori spanioli, cu priza la...Hollywood

Momentul în care Hollywood a deschis porţile pentru actori a căror limbă maternă nu este cea engleză a fost apreciat în întreaga industrie a filmului. Actori, regizori şi scenarişti din toate colţurile lumii au acceptat o nouă provocare în carieră, iar universul de la Hollywood a învăţat să îmbrăţişeze noi naţionalităţi şi culturi. În contextul acestei schimbări majore culturale, actorii spanioli s-au detaşat prin talent şi pasiune, fiind puternic apreciaţi atât de public, cât şi de criticii de film.

Aducând un nou suflu în industria filmului american, actorii spanioli au cucerit până şi cele mai dificile bariere, ajungând să câştige premii Oscar, una dintre cele mai importante aprecieri din industria filmului. Talentul lor a devenit sursă de inspiraţie pentru tinerii actori, iar pasiunea pentru film i-a ridicat pe marile culmi ale succesului la Hollywood. Astfel, actorii spanioli au ajuns în topul preferinţelor regizorilor nominalizaţi la Oscar şi continuă să creeze filme valoroase ce atrag un public larg.

1. Penelope Cruz

Titlurile ziarelor au explodat în momentul în care Penelope Cruz a câştigat un Oscar pentru rolul secundar din filmul Vicky Cristina Barcelona în regia lui Woody Allen. Devenind astfel prima actriţă spaniolă câştigătoare a mult apreciatei stauete, Penelope Cruz începe discursul de mulţumire apreciind munca colegilor spanioli: A todos los actores de mi país, muchísimas gracias.

Pentru cei interesaţi să descopere mai mult din talentul frumoasei actriţe, recomand să urmărească filmele realizate în regia lui Pedro Almodóvar. Apariţiile actriţei în aceste filme i-au asigurat aprecierea criticilor de film, câştigând numeroase premii naţionale şi internaţionale. Astfel, pentru cei ce nu au timp să vizioneze întreaga sa carieră actoricească, recomand cel puţin aceste titluri de filme: Carne Tremula, Todo Sobre mi Madre, Volver sau Los abrazos rotos.

2. Antonio Banderas

Antonio Banderas este unul dintre primii actori spanioli ce a înregistrat un imens succes la Hollywood. Filmele spaniole care l-au plasat în radarul regizorilor de la Hollywood sunt din nou în regia lui Pedro Almodóvar: Átame!, Mujeres al borde de un ataque de nervios sau Matador. Vizionând aceste valoroase filme, veţi descoperi talentul lui Antonio Banderas, talent ce i-a asigurat o carieră de succes în filmul american. Fiind în prezent cunoscut pentru rolul său în Zorro, apariţiile actorului spaniol seduc şi impresionează publicul şi criticii de film.


Irinam


Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.