Logo

Violeta’s Vintage Kitchen, restaurantul bio al Capitalei

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 5222 times
Violeta’s Vintage Kitchen, restaurantul bio al Capitalei Image

Violeta’s Vintage Kitchen, restaurantul bio al Capitalei

Restaurante

În luna aprilie a acestui an, restaurantul Violeta's Vintage Kitchen, de pe Batiştei, şi-a redeschis porţile, dezvăluind o nouă înfăţişare, un spaţiu nou, mai încăpător şi mai generos. Mult mai confortabil, acest restaurant dispune de foarte mult spaţiu pentru a lua masa în linişte, pentru a sta de vorbă cu prietenii sau pentru a savura cele mai răcoritoare băuturi. Aici, totul este bio, începând de la zecile de preparate vegane, proaspete şi aromate, până la pâinea proaspăt scoasă din cuptor, gemurile şi dulceţurile ei, prăjiturile, checurile şi cozonacii plini de nuci şi ciocolată. Parcă şi atmosfera este una bio, în care un mix interesant de roşu şi alb, cu un pic de galben, domină micul local de pe Batiştei. Aranjamentele care amintesc de secolul trecut şi feţele de masă cu pătrăţele roşu-alb susţin ideea de bucătărie vintage. La toate acestea se adaugă muzica relaxantă, decorurile familiare şi amabilitatea personalului. Odată ce păşeşti în acest colţ de rai bio, nu-ţi mai vine să mai pleci deloc! Aromele mâncărurilor de casă te îmbată încă de la intrare, iar pâinea simplă sau pregătită la cuptor, cu ulei de măsline, usturoi, mozzarella, roşii şi busuioc proaspăt sau cu caise confiate, nuci, smochine şi curmale îţi aduce aminte de copilăria trăită la bunici. Meniul este schimbat zilnic şi este inscripţionat cu cretă pe o tablă agăţată în bucătărie, iar cel zilnic conţine mereu pâine de casă, supă sau borş. Mai pe larg, meniul abundă în specialităţi precum supă de raţă cu fidea (15 lei), supă cu carne de căprioară, terină din carne şi ficat de porc cu bacon, ciuperci, coniac, ceapă verde şi smântână (35 lei) sau plăcintă de cartofi cu varză, linte, roşii, ceapă verde şi mărar (20 lei), paste la cuptor cu piept de pui, roşii, ardei, tarhon, busuioc, mozarella, parmezan şi smântână (30 de lei), cod alb marinat în lime, vinete cu roşii, sfeclă cu orez, dar şi sărmăluţe în foi de viţă. Aşa cum îi spune şi numele, în bucătăria Violetei se găsesc mereu preparate "a la bunica", carne macră, ciocolată naturală, smântână proaspătă şi fructe reale. În schimb, ce nu ai să găseşti este mâncarea nesănătoasă de tip junk food, care nu are ce căuta printre aceste bunătăţi absolut delicioase. În materie de dulciuri, Violeta’s Vintage Kitchen te unge la suflet! Mierea proaspătă, ciocolata neagră sau desertul format din orez cu vin roşu, miere, ciocolată neagră şi zmeură, pentru doar 15 lei, te face să uiţi de orice dietă.

Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.