Logo

Victimele accidentului din Muntenegru, aduse în ţară

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 7980 times
Victimele accidentului din Muntenegru, aduse în ţară Image

Victimele accidentului din Muntenegru, aduse în ţară

Articole

Miercuri va fi zi de doliu național! Victimele accidentului din Muntenegru vor fi aduse în țară! Două aeronave militare au plecat marți dimineață de la Baza 90 Otopeni şi au aterizat la Podgoriţa, pentru a-i aduce pe românii răniți în țară. Astfel, Guvernul României a hotărât ca miercuri, 26 iunie 2013, va fi zi de doliu național pentru victimele gravului accident care s-a produs în Muntenegru. Conform actului normativ, drapelul va fi arborat în bernă la instituţiile publice.

 Victimele vor fi repartizate, în funcție de starea de sănătate, la cele patru spitale din Bucureşti - Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni şi Universitar – care sunt deja pregătite să primească răniţii. În acest timp, echipa MAE din Celula de criză va menţine permanent legătura, individual, cu familiile cetăţenilor români care au supraviețuit accidentului, pentru a le oferi informații concrete. La bordul aeronavelor militare se află 11 medici şi 11 asistenţi SMURD şi cinci angajaţi ai MapN, cu toții coordonaţi de Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

18 morți

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au început anunţarea familiilor victimelor din accidentul din Muntenegru. Procedeul a fost îngreunat de faptul că victimele nu aveau asupra lor actele de identitate. În prezent, toate victimele care au decedat au fost identificate, anunță Antena3.ro. Potrivit prefecturii Capitalei, nouă din persoanele decedate sunt din Bucureşti, cinci sunt din Argeş, două sunt din Timiş, una este din Ilfov, una este din Cluj. Potrivit poliţiei, şoferul care conducea autocarul în momentul producerii tragediei a murit, iar cel de-al doilea este grav rănit. Potrivit informațiilor obținute de Antena3, şoferul care a murit era angajat al Poliţiei Capitalei, la departamentul de Logistică.

Accident grav

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat duminică după amiaza într-o prăpastie în Muntenegru. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană aflată la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului, anunță Realitatea.net. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, aflat la Podgoriţa, la spitalul unde au fost duse victimele, a declarat că persoanele rănite care vor fi supravegheate în spitalele din România de peste 25 de medici şi asistente. Reprezentantul spitalului de la Podgoriţa a precizat, la rândul său, că patru dintre pacienţii de la terapie intensivă respiră cu ajutorul aparatelor şi, deşi au funcţii vitale stabile, sunt încă în pericol.

Gina R.

Foto:www.antena3.ro

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.