Logo

Vertical City

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 10487 times
Vertical City Image

Vertical City

RO
Echipa de arhitecţi de la OMA a realizat lucrările la cea mai mare clădire multi-funcţională din Olanda. A fost nevoie de patru ani pentru a o finaliza iar această imensă structură marchează zona docurilor Wilhemina Pier din Rotterdam.

Sub denumirea de „Vertical City” (Oraşul vertical), proiecţia echipei OMA este compusă din trei volume transparente înalte, interconectate, cu o distanţă de 7m între ele şi sunt poziţionate pe un volum de bază cu şase niveluri. Amplasat pe malul de sud al răului Maas, cu vedere către podul Erasmus, această structura colosală este deja un reper pe orizontul oraşului.

Cu o înălţime de aproximativ 152 m şi cu o suprafaţă de 93 000 mp, turnul gigant este fragmentat în volume mici, poziţionate atât pe verticală cât şi pe orizontală. Volumul este considerat neregulat, refuzând să se asambleze într-o singură formă. Echipa de specialişti a realizat structura şi spaţiile având în vedere un grad ridicat de diversitate şi densitate, obţinând o dinamică funcţională şi flexibilitate în exploatarea pe termen lung.

De Rotterdam, masivul turn ridicat de unul dintre cei mai importanţi arhitecţi din lume, Rem Koolhaas, a fost inaugurat la 16 ani de la începutul lucrărilor. Este cea mai mare clădire din Rotterdam, Olanda, dar şi din Europa. 


Continuarea pe: www.buildersmagazine.ro
EN

Share it!
Tags: cladiri, arhitectura. nou, record, europa


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.