Logo

Ukraina / Explozie in mina, 33 de morti

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 8030 times
Ukraina / Explozie in mina, 33 de morti Image

Ukraina / Explozie in mina, 33 de morti

RO

În ciuda faptului că Ucraina se zbate acum să iasă întreagă din războiul civil care desparte țara în două, iată că bombele și atacurile aeriene nu sunt singura problemă cu care această țară se confrunctă. Recent a avut loc o explozie într-o mină care a rezultat în 33 de morți. Conform primelor informații, se pare că deflagrația a avut loc din pricina gazului metan care se acumulase în mină. Autoritățile au declarat imediat presei că explozia nu a avut loc din pricina bombelor sau atacurilor aeriene care au loc foarte des în Ucraina, ceea ce exclude ideea că minerii ar fi fost victime colaterale în lupta dintre rebelii pro-ruși care controlează partea de est a țării și forțele guvernului din Kiev care sunt pro-europene.

Explozia a avut loc în jurul orei 6 dimineața, când în mină se aflau cel puțin 230 de mineri. În primele ore de după explozie au fost salvați 157, dintre care 14 erau grav răniți, iar un miner nu a mai putut fi salvat.

Conform multor agenții din Ucraina, mina în care a avut loc explozia, cea de la Zasyadko, este una dintre cele mai periculoase din țară din pricina concentrației foarte mare de metan. Ukrinform, o agenție de știri a declarat că din 199, 240 de decese au fost înregistrate aici, dintre care 101 într-un accident ce a avut loc în 2007.

Prim Ministrul ucrainean, Arsenyi Yatsenyuk a declarat într-o conferință de presă că rebelii pro-ruși nu permit accesul echipelor de salvare în mină și a cerut Rusiei să ordone acestora să lase măcar echipele de salvare în mină, dacă nu forțele de securitate în acea regiune. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.voanews.com

EN

Share it!
Tags: ucraina, putin, mina, explozie,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.