Logo

Ucraina/ Rusia trimite trupe si arme

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7260 times
Ucraina/ Rusia trimite trupe si arme Image

Ucraina/ Rusia trimite trupe si arme

RO

În ciuda sancțiunilor puternice venite atât din partea Statelor Unite cât și din partea Uniunii Europene, se pare că Rusia nu s-a învățat minte pentru că ultimele informații arată că trupe rusești și armament de război continuă să inunde partea de est a Ucrainei din partea Rusiei. Prim Ministrul ucrainean, Arsenyi Yatsenyuk a declarat că serviciile secrete ucrainene au descoperit că recent Rusia a trimis trupe și arme sofisticate pentru a-i sprijini pe rebelii pro-ruși care în momentul de față controlează partea de est a țării.

Prim Ministrul a declarat că multe dintre armele primite de către separatiști pot fi achiziționate numai din Rusia deoarece nu există de vânzare pe piața ucraineană, ceea ce demonstrează clar, crede el, de unde provin acestea. Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene a declarat de asemenea că informațiile arată că 700 de trupe rusești ar fi trecut granița în Ucraina cu scopul de a-i ajuta pe separatiști.

Președintele rus Vladimir Putin se preface că nu știe de aceste lucruri și continuă să încerce să pună capăt conflictului pe cale amiabilă, sau cel puțin așa se pare. Acesta a trimis o scrisoare de reconciliere președintelui ucrainean, Petro Poroshenko, dar acesta din urmă a refuzat-o, pe bună dreptate, iar conflictul pare că e la fel de departe de sfârșit ca anul trecut.  

În timp ce Vladimir Putin și Petro Poroshenko își trimit scrisori unul altuia, oamenii de rând mor, fiind prinși în schimburile de focuri dintre armata ucraineană și separatiștii pro-ruși. Ultimele informații arată că cel puțin 12 oameni au fost uciși după ce un tribunal a fost bombardat, în timp ce un chirurg și alți 29 de oameni au fost răniți după ce un spital a fost bombardat în urmă cu câteva zile.

Aceste ultime atacuri ridică numărul morților la 4.800 de la începutul conflictului, adică din aprilie anul trecut. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.scgnews.com

 

EN

Share it!
Tags: ucraina, rusia, putin, poroshenko, rus, separatisti,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.