Logo

Ucraina/ Putin cere plata imprumutului!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 6742 times
Ucraina/ Putin cere plata imprumutului! Image

Ucraina/ Putin cere plata imprumutului!

RO

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Rusia are nevoie de bani pentru a-și salva economia devastată de criza cu care se confruntă țara, iar acești bani trebuie să vină din Ucraina sub forma plății datoriei uriașe la gaz. Deși Rusia a scos din propriile rezerve mai mult de $34.7 milioane pentru a salva în principal companiile mari și băncile din Rusia.

Această sumă de bani nu a fost însă suficientă, motiv pentru care președintele rus, la câteva luni după ce a tot amenințat că va cere plata datoriei, a dat un termen limită Ucrainei, decembrie 2015 pentru a plăti datoria la gaze de $3 miliarde. Putin a motivat cererea aceasta spunând că banii vor fi folosiți pentru nevoile proprii ale țării.

Această cerere va avea un impact major în Ucraina, a cărei economie nu poate sub nici o formă să plătească această sumă uluitoare, spun majoritatea analiștilor. Singura opțiune a Ucrainei este să primească un împrumut de la Fondul Monetar Internațional cu ajutorul căruia să reușească să plătească datoria Rusiei și să-și redreseze economia, lucru pe care țara l-a făcut deja.

Un purtător de cuvânt de la Kremlin a declarat că cererea lui Putin nu ar trebui totuși să fie luată ca un termen limită, iar Prim Ministrul Dmitry Medvedev a declarat că politicienii trebuie să aibă o întâlnire în care vor discuta această problemă în curând.

Autor: Raluca
Sursa photo: www.whatdoesitmean.com

EN

Share it!
Tags: putin, rusia, ucraina, gaz,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.