Logo

USA/Vanatoarea de ... extraterestri

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 12391 times
USA/Vanatoarea de ... extraterestri Image

USA/Vanatoarea de ... extraterestri

RO

NASA vrea cu tot dinadinsul să găsească viață pe alte planete. Se pare că după ce au cheltuit sute de milioane de dolari pe roboți care au fost trimiși în spațiu și pe alte planete, NASA vrea să ducă „vânătoarea de extratereștrii” la un alt nivel.

Proiectul pe care agenția guvernamentală din Statele Unite vrea să îl pună în practică adună cele mai mari și mai importante minți de la momentul actual. Printre aceștia se numără oameni de știință care studiază pământul, planeta noastră, fizicieni, astrofizicieni și mulți alții. Toți aceștia vor face parte din așa numitul proiect „Nexus for Exoplanet System Science” („Nexus pentru Știința Sistemelor Exoplanetare”).

NASA vrea ca toți acești oameni de știință să colaboreze și să încerce să determine dacă există viață pe una sau mai multe dintre ele aproximativ 1.000 de planete descoperite până acum în afara sistemului nostru solar.

Directoarea NASA, Ellen Stofan este foarte încrezătoare și a declarat următoarele: „cred că în următorii zece ani, vom avea dovezi clare dacă există viață pe alte planete înafară de Pământ și cred că vom avea dovezi clare și palpabile în următorii 20-30 de ani a acestui fapt”.

Nu putem decât să le urăm succes, iar rezultatele, în cel mai bun caz, le vom vedea peste 10 ani. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.kopalniawiedzy.pl

EN

Share it!
Tags: nasa, spatiu, sistem solar, planete, aliens,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.