Logo

USA/Un hacker poate schimba cursul aeronavei !?

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 19139 times
USA/Un hacker poate schimba cursul aeronavei !? Image

USA/Un hacker poate schimba cursul aeronavei !?

RO

Chris Roberts, lucrător la compania aeriană United Airlines, a fost arestat de către FBI deoarece ar fi reușit să se infiltreze în computerul de la bordul unui avion care zbura și ar fi reușit să îi schimbe ruta și să-l facă să zboare puțin în lateral. Expertul în computere a declarat unui agent FBI că ar fi reușit să se infiltreze în computerul de la bordul avionului când se afla în respectivul avion prin rețeaua de entertainment a avionului.

Roberts, care lucrează pentru o companie numită One World Labs care testează computerele avioanelor pentru eventualele defecțiuni și puncte slabe înainte ca acestea să poată fi exploatate de teroriști sau alte organizații, a declarat că a rescris codul din computerul avionului ca acesta să zboare la o altitudine mai mare decât cea inițială. Astfel, el a demonstrat ce ușor poate fi atacat un avion, iar posibilitățile sunt infinite când vine vorba de atacuri teroriste ce ar putea fi controlate de la distanță.

Aceasta nu ar fi fost singura dată când Roberts ar fi făcut asta. Conform FBI-ului, acesta s-ar fi jucat cu computerele avioanelor de mai mult de 10 ori în ultimii ani, în special între 2011 și 2014. Din acest motiv, FBI-ul l-a arestat și i-a confiscat un stick de memorie și două laptopuri. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.abclocal.co.com

EN

Share it!
Tags: roberts, fbi, hacking, united airlines, terorism,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.