Logo

USA/Pluto nu e ... planeta !

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 9514 times
USA/Pluto nu e ... planeta ! Image

USA/Pluto nu e ... planeta !

RO

Identitatea lui Pluto este una dintre cele mai disputate lucruri din ultimii ani. Cercetătorii la început au declarat-o o planetă ce face parte din sistemul nostru solar, dar mai apoi au declarat că totuși nu e planetă deoarece nu îndeplinește toate criteriile pentru a fi o planetă. Principalul criteriu de acest gen este mărimea.

Știm deja că Pluto este una dintre cele mai mici planete din sistemul nostru solar. Motivul pentru care cercetătorii consideră că aceasta este o planetă pitică și nu una adevărată este că în ultimii ani, diferite misiuni ale NASA au descoperit că în spatele lui Pluto se află cel puțin încă 4 planete pitici, deci dacă am considera-o pe Pluto o planetă în adevăratul sens al cuvântului, atunci ar trebui să le considerăm și pe celelalte corpuri planete de asemenea, pe lângă miile pe care le vom descoperi în viitor.

Pluto face parte din centura Kuipert, o aglomerație de mai multe corpuri cerești. Cercetătorii au descoperit că deși Pluto este mult, mult mai mică decât celelalte planete din sistemul nostru solar, este de aceeași mărime sau aproximativ de aceeași mărime cu celelalte corpuri cerești din această centură. Așadar, ei au considerat că totuși, Pluto nu poate fi inclusă în lista planetelor din sistemul nostru solar.

Ne pare rău Pluto, dar se pare că totuși sistemul nostru solar este format din doar opt planete. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.abc.net

EN

Share it!
Tags: pluto, planeta, artonomie,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.