Logo

USA/Nello sau mare jaf...

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7399 times
USA/Nello sau mare jaf... Image

USA/Nello sau mare jaf...

RO

Marele Măr nu este cunoscut tocmai pentru destinațiile turistice ieftine de la fiecare colț de stradă, în special dacă este vorba depre un district turistic important.  De fapt, mulți oameni care nu sunt din marea metropolă sunt în stare să spună că New York City este unul dintre acele locuri în care oamenii ar trebui să se așteptesă fie storși cu fiecare ocazie de fiecare bănuț. Există multe locuri unde ne confruntăm cu o problemă evidentă a prețurilor exagerate, dar puține se compară cu reputația sordidă, câștigată pentru taxele ascunse, prețurile demențiale și tacticile suspecte de marketing pentru care este recunoscut restaurantul Nello.

Localizat în inima Manhattanului, pe Madison Avenue, Nello este unul dintre acele restaurante despre care oamenii presupun că e scump pur și simplu datorită locației. Și știți ce? În calitate de critic pentru restaurante, pot spune că atitudinea e de înțeles – până la un punct. În general, mă aștept la un salt între 5 și 15 dolari pe etichetă dacă un resturant se găsește într-un cartier bun, versus unul mediocru. De fapt, pot spune că majoritatea criticilor se așteaptă la o ușoară creștere a prețurilor chiar și în aceste zone.

Și totuși, asta nu explică niște lucruri, în special dacă există plâneri al unor oameni care lucrează pentru The New York Times. Luați în considerare următoarele lucruri în legătură cu Nello, și întrebați-vă dacă v-ați simți jupuiți în momentul în care vă așezați la masă:

·         Nu e nimic neobișnuit să luați o masă de sute de dolari PER PERSOANĂ la Nello. Ok, în unele cazuri, e de înțeles. Dacă serviți desert cu crustă de aur, o omletă acoperită cu caviar sau o băutură care are un rubin pe post de garnitură – este foarte de înțeles. Cu toate acestea, problema e că ingredinentele pe care le folosesc cei de la Nello costă o foarte mică parte din tariful lor.

·         Până recent, Nello era faimos pentru meniul fără prețuri afișate. Deși se practică în unele restaruante, în general, asta se consideră a fi de prost-gust. Până la urmă, chiar și oamenii care câștigă 100 000 de dolari au un buget în care trebuie să se încadreze, nu? Când unul din reporterii pentru The NY Times s-a decis să întrebe cum se face că o singură porție de paste poate să coste 275 de dolari, chelnerul a ridicat pur și simplu din umeri și i-a spus că ei nu dezvăluie niciodată prețurile specialităților.

·         În 2012, criticul de restaurante Rob Beschizza a făcut greșeala să meargă la Nello și a sfârșit prina fi taxat pentru mâncare pe care nici măcar n-a mâncat-o. N-aș putea să inventez așa ceva. Serios. Asta chiar s-a înâmplat.

·         Restaurantul este de asemenea recunoscut pentru că încasează între 12 și 15 dolari pentru apă de la robinet, fără să le spună oaspeților. Probabil că cea mai mare jignire pe care clienții trebuie să o îndure este când la Nello sunt de fapt bombardați cu taxe mari, ascunse pe bon, pentru lucruri care sunt gratuite în cele mai multe restaurante. Gândiți-vă un pic la asta. Dacă stați la Nello și nu refuzați apa pe care chelnerii deja v-au dat-o poate să însemne instantaneu înca 12 dolari pe factură. Pentru mine, asta e jaf la drumul mare.

 

Autor - Ossiana Tepfenhart - SUA

Traducator - Mangalea Ioana

Sursa foto - leblogluxe.com

EN

The Big Apple is not exactly known for having cheap value destinations around every corner, especially if it’s in a major tourist district. In fact, many people who are out of town would go so far as to say that NYC is one of those places where people should just expect to be nickled and dimed for every penny that they have. Many different places exist where there’s a definite overcharging problem, but few can actually compete with the sleazy reputation for hidden fees, insane charges, and shady advertising tactics that Nello’s restaurant is known for.

Located in the heart of Manhattan on Madison Avenue, Nello is one of those restaurants which people will automatically assume to be expensive simply due to its location. And you know what? As a restaurant critic, I can say that this is understandable – to a point. On average, I expect anywhere from a $5 to $15 dollar price tag jump if a restaurant is in a good neighborhood versus a mediocre one. In fact, I’d say most critics expect a little price increase in these kinds of areas, too.

However, this really doesn’t explain a couple of things, especially if they are complaints that are being held by people who work for the New York Times. Consider the following facts about Nello, and ask yourself if you would feel cheated if you sat down at a table.

·         It’s very, very common to have a meal that costs several hundred dollars PER PERSON at Nello’s. Okay, in some cases, this can be excusable. If you have a gold encrusted dessert, an omelette topped with caviar, or a drink that has a ruby as a garnish, it’s definitely understandable. However, the problem with Nello’s is that the ingredients that they use often cost a small fraction of what they are charging.

·         Up until recently, Nello was famous for having a menu without any prices on it. While it is done in some restaurants, generally speaking, it’s considered to be gauche. After all, even people earning $100,000 have a budget they need to stick to, right? When one NY Times writer decided to ask how a single pasta dish could possibly cost $275 dollars, the waiter just shrugged and told him that they never disclose the price of specials.

·         In 2012, restaurant critic Rob Beschizza made the mistake of going to Nello’s, and ended up getting charged for food he didn’t even eat. I can’t even make this up. Seriously. This happened.

·         The restaurant is also known for charging $12 to $15 for tap water, without telling the guests. Perhaps the biggest slap in the face guests endure when at Nello is the fact that they are barraged with high ticket hidden charges for things that are free in most other restaurants. Think about that for a moment. Sitting down at Nello’s, and not refusing the water that waiters already give you can immediately tack on another $12 to your bill. To me, that is downright theft.

 

Author - Ossiana Tepfenhart

Share it!
Tags: New York, restaurant, preturi, jar


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.