Logo

USA/ Unde e centrul Universului?

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 8807 times
USA/ Unde e centrul Universului? Image

USA/ Unde e centrul Universului?

RO

Unde e centrul Universului? Această întrebare i-a chinuit de secole întregi pe cercetători, iar locul unde s-ar afla centrul acestuia s-a modificat pe măsură ce cunoștințele oamenilor de știință în ceea ce privește Universul s-au modificat.

De exemplu, în trecut, oamenii erau convinși că Pământul se afla în centrul Universului, iar această afirmație era susținută de Biblie și de religia creștină. În timp însă, când oamenii au creat telescoape și au văzut că de fapt există mai multe planete la fel ca Pământul, au ajuns la ideea că Soarele este în centrul Universului.

Astrologul Edwin Hubble avea însă să zguduie întreaga comunitate științifică în 1929, când a declarat că de fapt Soarele este unul dintre milioanele de alte stele din galaxia noastră. De fapt, nici măcar galaxia noastră nu este singură în Univers, aceasta fiind doar una dintre milioanele de alte galaxii. Mai mult chiar, Hubble a declarat și că Universul se extinde cu fiecare secundă. Unde este deci centrul acestuia? Sau măcar există

Conform astrologilor, centrul Universului depinde de punctul la care ne raportăm. De exemplu, în Universul apropiat, fiecare persoană este centrul acestuia deoarece Universul se învârte în jurul fiecăruia. Dacă am încerca încă să găsim centrul Universului infinit, am ajunge la aceeași concluzie la care au ajuns și zeci de alți oameni de știință care și-au dedicat vieți întregi pentru a găsi răspunsul la această întrebare: nu există. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.messagetotheuniverse.com

EN

Share it!
Tags: univers, planeta, pamant, sistem solar, edwin, hubble,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.