Logo

USA/ Printer 3D inspirat de... Terminator

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 12265 times
USA/ Printer 3D inspirat de... Terminator Image

USA/ Printer 3D inspirat de... Terminator

RO
O nouă tehnologie a imprimării 3D ne duce cu gândul la Terminator! Oamenii de ştiinţă s-au inspirat din metalul lichid futurist din filmul Terminator 2. Pare scince-fiction!

Spre deosebire de convenţionala imprimare 3D care imprimă în straturi, noua idee a oamenilor de ştiinţă de la Universitatea North Carolina imprimă o formă continuă şi este mult mai rapidă decât cea convenţională. Joseph DeSimone împreună cu ceilalţi oameni de ştiinţă tocmai şi-au publicat realizarea în revista Science sub numele de “interfaţa producţiei lichidului continuu”.

Dacă aveţi idee despre cum se fabrică lumânările, atunci veţi înţelege cum funcţionează noua tehnologie. Un cap de imprimantă trece printr-o platformă de mai multe ori, depozitând strat după strat de material plastic într-un model precis. După un timp, straturile combinate se transformă în obiectul dorit.

Datorită platformei şi proiectorului în sincron, ajutate de lumina UV prin procesul de fotopolimerizare, forma obiectului se mişcă în sus aşezând câte un strat de fiecare dată.

În prezent, imprimanta este încă un prototip folosit de Carbon3D pentru a imprima, în principal, doar obiecte demonstrative. Carbon3D nu a dezvăluit preţul unei astfel de tehnologii, dar în aproximativ un an speră să vândă imprimantele companiilor.


Autor: Narcisa Morariu
Sursa foto: www.engadget.com

EN

Share it!
Tags: imprimarea 3D, noua tehnologie, Terminator, lichid continuu


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.