Logo

USA/ Gunoaie in Hawaii

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 6252 times
USA/ Gunoaie in Hawaii Image

USA/ Gunoaie in Hawaii

RO
Animalele marine din Hawaii vor avea o casă mai curată. Ţestoasele verzi de apă, focile călugărițe şi albatroşii cu picioare negre din Hawaii se vor scăpa de tot plasticul din mare cu ajutorul Guvernului Federal. Agenția pentru Protecția Mediului a Statelor Unite ale Americii care se ocupă cu zonele grav contaminate cu deșeuri periculoase, va fi prima desemnată pentru un site cercetat cu poluare oceanică.

Emily Jeffers, o avocată a Centrului pentru Diversitate Biologică a declarat că este încântată că Environmental Protection Agency (EPA) va face pasul istoric de a proteja fauna marină din Hawaii de plasticul din ocean. Ea a mai adăugat că animalele se confruntă cu îndeajuns de multe amenințări privind supraviețuirea lor, cum ar fi creșterea nivelului mării și pierderea habitatului. Ultimul lucru de care mai au nevoie ar fi să se înece într-o pungă de plastic plutitoare.

Tern Island este la fel de singuratică cum poate fi o insulă și este situată la aproximativ 564 de mile nord-vest de Honolulu. Lanțul de insule se află în calea rămășițelor mari de gunoi ale Pacificului, prinzând miliarde de gunoaie în zonă. Plasticul – fie că este sub forma pungilor, uneltelor de pescuit sau sticlelor și capacelor - de multe ori sfârșește în a fi înghițit de animalele marine și păsări. 

Continuarea pe www.nauticamagazine.ro
EN

Share it!
Tags: Tern Island, poluare, plastic, fauna marina, pericol


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.