Logo

USA/ Furious 7

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 9185 times
USA/ Furious 7 Image

USA/ Furious 7

RO

‘Furious 7’ (Furios și Iute 7) este un film de acțiune american care a fost regizat de James Wan, iar scenariul a fost scris de Chris Morgan. Este al șaptelea film din seria „Furios și Iute”. Acest film a avut premiera la Festivalul de Film SXSW la Teatrul Paramount din Austin pe 16 martie 2015. A fost lansat pe 2 aprilie 2015 în Australia și apoi pe 3 aprilie în Statele Unite, iar mai apoi în format 3D în toată lumea, ceva unic până acum pentru această serie de filme. Starurile din film sunt  Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris Ludacris Bridges, Kurt Russell și Jason Statham.

Acest film a devenit un succes critic și comercial în întreaga lume, fiind lăudat pentru scenele de acțiune și pentru tributul lui Walker care a murit într-un accident de mașină în 2013.

Furious 7 a câștigat $392.2 milioane în întreaga lume în primele 3 zile de la lansare, al patrulea film în lista celor care au câștigat cel mai mult la 3 zile de la lansare. A strâns mai mult de $1.15 miliarde în întreaga lume, devenind cel mai de succes film din seria „Furios și Iute” după doar 12 zile, iar acum este filmul cu cele mai mari încasări în 2015. Este filmul care a strâns cel mai repede $1 miliard și al șaptelea film care a avut cele mai mari încasări dintotdeauna. 

Autor: Donum
Traducător: Raluca
Sursa photo: www.cinemas-online.co.uk

EN

‘Furious 7’ is an American action film which was directed by James Wan and written by Chris Morgan. It is the seventh installment in The Fast and the Furious franchise. This film premiered at the SXSW Film Festival at Austin’s Paramount Theatre on 16th of March 2015. And it was released first on 2nd f April 2015 in Australia and then in the United States on 3rd of April 2015 and was released in 3D internationally, a first for the series. The film stars Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris Ludacris Bridges, Kurt Russell and Jason Statham.

This film became a critical and commercial success worldwide with praise being aimed at the film’s action sequences and its tribute to Walker, who died in a single vehicle accident in 2013.

Furious 7 made $392.2 million worldwide in its first three days of release, which is the fourth-highest opening of all time. It has grossed over $1.15 billion worldwide, becoming the highest-grossing film in the franchise after just 12 days, currently the highest-grossing film of 2015. It is the fastest film ever to gross $1 billion worldwide and the seventh highest-grossing film of all time. 

Author: Donum

Share it!
Tags: fast and furious 7, filme, actiune, paul walker,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.