Logo

USA/ FBI: Planul de salvare ... nucleara

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 8093 times
USA/ FBI: Planul de salvare ... nucleara Image

USA/ FBI: Planul de salvare ... nucleara

RO

În 1956, când războiul rece dintre Statele Unite și Rusia ajunsese la cote agravante, FBI-ul, cunoscuta agenție americană, a decis să creeze un așa numit „Plan C” în caz de atac cu arme nucleare. Documentele care atestă ce ar fi fost instruiți oamenii să facă în caz că națiunea ar fi fost atacată au fost făcute publice de către Guvern prin intermediul organizației de jurnalism transparent, Muckrock.

Documentele arată că planul a fost prezentat celor 3 șefi de departamente din cadrul FBI în 1956. Planul urma să fie distrus în iulie 1957. Fiecare angajat al FBI care era înștiințat de acest plan nu avea voie să îl divulge membrilor familiei sau oricui altcineva.

Planul C presupunea ca în eventualitatea în care Statele Unite ar fi fost atacate cu bombă nucleară, în țară s-ar fi instalat lege marțială și ar fi permis autorităților să aresteze pe loc aproximativ 13.000 de oameni despre care se credea că ar fi avut legături cu organizații sovietice. Pe lângă aceștia, ar fi fost arestați și toți diplomații, reprezentanții și ambasadorii Uniunii Sovietice în Statele Unite. De asemenea, fiecare agent FBI era responsabil de siguranța propriei sale familii, fiind obligat moral și legal să și-o protejeze.

Deși acest plan acum ar putea suna de domeniul fantasticului, având în vedere situația în care ne aflăm astăzi, nu ar fi ceva ieșit din comun dacă agențiile de securitate din fiecare țară ar creea un astfel de plan. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.kanobu.ru

EN

Share it!
Tags: fbi, rusia, usa,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.