Logo

USA/ Ce pierde Yahoo prin Alibaba?!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 10543 times
USA/ Ce pierde Yahoo prin Alibaba?! Image

USA/ Ce pierde Yahoo prin Alibaba?!

RO
În urma ofertei publice iniţiale Alibaba, încrederea în Yahoo este în scădere: -2.39%.

Joi, un al treilea analist a retrogradat stocul Yahoo, citând lipsa unui răspuns în miezul afacerilor companiei și s-a limitat la a deține stocul după Alibaba IPO.

\"Pe parcursul ultimului an şi jumătate, acțiunile celor de la Yahoo au depășit în mod dramatic piaţa - de până la 97% față de cei de la S&P 500 cu 40%\", a declarat analistul RBC de la Capital Markets Mark Mahaney. \"Având în vedere anticiparea Alibaba IPO, noi credem că această supraperformanţă a fost justificată. Cu toate acestea, cu catalizatorul Alibaba în spatele nostru, vom fi limitaţi.

Mahaney şi-a redus ratingul stocului de la \"sector performant\" de la început, la \"supraperformant\". Nota a urmat scăderilor similare de la începutul acestei săptămâni de către analistul Bernstein Research Carlos Kirjner și Justin Post de la Bank of America.

Acțiunile Yahoo au scăzut cu aproximativ 8% de la oferta companiei Alibaba de vineri, când Yahoo a vândut o parte din acțiunile sale către gigantul comercial chinez. Vânzarea stocului i-a expus pe cei de la  Yahoo și pe directorul executiv, Marissa Mayer, unu mai mare control cu privire la valoarea erodării afacerilor publicitare din online.

Yahoo încă deține aproximativ 400 de milioane de acţiuni la Alibaba, o participare în valoare de aproximativ 35.8 de miliarde dolari, fără taxe. Yahoo a declarat că a fost de acord să nu vândă aceste acțiuni cel puțin un an după IPO.

În după-amiaza tranzacţionării de joi, acţiunile Yahoo au scăzut cu aproximativ 2,3%, la 38.95 de dolari.

Autor: Narcisa Morariu
Sursa foto: net-worth.net

EN

Share it!
Tags: Yahoo, Alibaba, scadere, actiuni


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.