Logo

UK/ Copii cu trei parinti?!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 9150 times
UK/ Copii cu trei parinti?! Image

UK/ Copii cu trei parinti?!

RO

Săptămâna aceasta, Marea Britanie a devenit prima țară din lume care acceptă în mod legal ca oamenii de știință să poată crea un ou cu ADN de la trei persoane, adică mai pe scurt, ei pot crea un copil cu ADN-ul a trei persoane.  Multe persoane au numit această tactică una apocaliptică deoarece oamenii de știință se joacă de-a dumnezeu cu conceperea copiilor iar acest lucru ar putea avea concecințe grave.

Cu toate acestea, se pare că Parlamentul britanic este de altă părere. Cercetătorii afirmă că în acest mod, părinții care suferă de diferite boli cu transmitere genetică ar putea avea copii fără a se teme de riscul ca aceștia să aibă aceleași boli. Este foarte important pentru oamenii care suferă de boli mitocondriale, care doar în Statele Unite afectează aproape 4000 de copii. Cercetătorii ar lua un ou de la mamă și unul de la altă femeie. Aceștia ar lua apoi anumite gene din oul mamei și le-ar pune în oul celeilalte femei, care apoi va fi fertilizat cu sperma tatălui. Oamenii de știință susțin că în ciuda faptului că embrionul va avea tehnic ADN de la 3 persoane, ADN-ul celei de-a treia nu ar afecta în nici un fel inteligența sau anumite trăsături fizice. Este ca și cum cineva ar face un transplant de măduvă. Deși în corpul său ar exista 3 ADN-uri, nu l-ar afecta cu nimic altceva.

Deși oamenii de știință jură că această procedură va ajuta multe cupluri să conceapă copii sănătoși, este de înțeles că oamenii foarte religioși vor protesta mult timp împotriva acestei proceduri, la fel cum fac cu orice lucru nou creat de știință. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.321ineurope.com

EN

Share it!
Tags: uk, marea britanie, adn, stiinta


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.