Logo

Top fericire terestra

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 13441 times
Top fericire terestra Image

Top fericire terestra

RO

Ca în fiecare an, raportul celor mai fericite țări din lume a fost publicat online de către secțiunea pentru Soluții de Dezvoltare Durabilă a Organizației Națiunilor Unite. Fără mirare, majoritatea țărilor care au ajuns pe primele locuri sunt din Europa, unde traiul este mai bun, iar cele de la coada listei sunt din Asia și din Africa în principal, unde viața este mai grea și unde de obicei au loc tot felul de războaie și conflicte.

Anul acesta, cea mai fericită țară din lume este cea în care se mănâncă cel mai multă ciocolată, Elveția. Islanda, Danemarca, Norvegia și Canada sunt următoarele pe listă, înaintea Finlandei, Olandei, Suediei, Noii Zeelande și Australiei. Statele Unite a ajuns abia pe locul 15, după ce anul trecut fusese pe locul 11.

Topul a fost întocmit pe baza unor criterii anume, și anume Produsul Intern Brut al țării, nivelul corupției, generozitatea locuitorilor, sprijinul comunității, libertatea, bunătatea oamenilor care se măsoară în numărul voluntarilor prezenți sau a celor care îi ajută pe cei din jurul lor foarte des și viața sănătoasă și speranța de viață a locuitorilor.

Ultimele zece cele mai nefericite țări din lume sunt Chad, Guinea, Coasta de Fildeș, Burkina Faso, Afghanistan, Rwanda, Benin, Siria, Burundi și Togo, pe ultimul loc în top. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.sciencedaily.com

EN

Share it!
Tags: raport, onu, elvetia, usa, africa,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.