Logo

Toamna se numara...castanele

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 5005 times
Toamna se numara...castanele Image

Toamna se numara...castanele

Retete

În fiecare toamnă, ne place să fim răsfăţaţi cu delicatese care mai de care mai gustoase, de sezon. Aşa este şi cazul castanelor, benefice organismului, datorită aportului de vitamine: 4% proteine, săruri de potasiu, fier, magneziu, zinc, calciu, vitaminele B1, B2 şi C, glucide cu absorbţie lentă, potasiu etc. Iată ce putem prepara: Castane coapte Mod de preparare: Luăm fiecare castană în parte şi pe partea plată tragem o dungă cu cuţitul. Apoi luăm castanele şi le băgăm în apă clocotită pentru 15-20 de minute. După care le băgăm la cuptor, într-o tavă, la 220 de grade, pentru 20 – 25 de minute. După ce s-au copt bine, le lăsăm la răcit preţ de 20 de minute, apoi le punem într-o cârpă udă. Ruladă de curcan umplută cu castane Ingrediente: 900 g piept de curcan, 200 g piure de castane neîndulcit, 2 ouă; 1 felie de pâine, 1 ardei roşu; 4 linguri de lapte, cimbru, 4 linguri de ulei, 4 linguri de făină Mod de preparare: Înmuiem pâinea în lapte, o scurgem şi-o amestecăm în piureul de castane. Adăugăm ardeiul tăiat mărunt, cele două ouă bătute spumă şi cimbrul. Tăiem pieptul de curcan în formă dreptunghiulară, îl acoperim cu umplutura de piure de castane, îl rulăm şi-l prindem cu scobitori. Apoi băgăm rulada la cuptor într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu făină. Clătite cu piure de castane şi sos de ciocolată Ingrediente: umplutură: 250 g piure de castane; 6 linguri smântână pentru gătit; 2 linguri mascarpone sos de ciocolată: 80 g ciocolată neagră (75% cacao); 80 ml smântână pentru gătit; 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Preparăm clătitele după bunul plac, apoi amestecăm piureul de castane cu smântână şi mascarpone până devine omogen. Pentru sosul de ciocolată: Topim ciocolata pe abur, adăugăm smântâna încălzită uşor în care am dizolvat zahărul pudră. Amestecăm bine şi lăsăm să se răcească. La final, ungem clătitele cu un strat generos de umplutură, le rulăm şi le decorăm cu sosul de ciocolată. Compot de castane Ingrediente: 500 g castane decojite şi tăiate bucăţele, 500 g zahăr tos; 1 litru de apă. Mod de preparare: Fierbem castanele în apă timp de 20 de minute, apoi adăugăm zahărul şi lăsăm să fiarbă încă 15 minute. Eventual, putem adăuga şi câteva felii de lămâie, pentru o aromă mai puternică.

  Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.